Kraljica Elizabeta spava na 80.000 evra

Britanska kraljica Elizabeta koristi dušeke isključivo engleske kompanije iz Kornvola, Vispring, koja decenijama snabdeva kraljevsku kuću svojim madracima. Onaj na kojem spava kraljica Elizabeta zove se „Dijamantsko veličanstvo“, a menadžer za izvoz u toj kompaniji Simone Rosi otkriva da je cena tog modela oko 80.000 evra.

Reč je o krevetu dimenzija 180×200 centimetara, teškom 80 kilograma.

Jedinstvenost ovog kreveta leži u tri sloja opruga, umetnutih u džepove od prirodnog materijala, kao što je vuna vikunje, južnoameričke životinje koja živi u Andima i bliski je rođak lame, a čija vuna važi za najkvalitetniju na svetu. Zatim, ukombinovani su još i šetlandska vuna, kašmir, svila i bambus.

Oni omogućavaju telu da diše i obezbeđuju podršku za kukove, ramena i kičmu.

Princ Hari i Megan Markl su takođe želeli ove dušeke za svoju kuću u Vindzoru.

Slični tekstovi

Rosi posebno ističe da je princeza Dajana, kada je bila trudna prvi put, zahtevala da promeni krevet. Želela je mekši da bi bolje spavala sa trudničkim stomakom, pa je naručila njihov krevet. I odmah je bila zadovoljna.

Krevete ove kompanije koriste i pripadnici holandske i španske kraljevske porodice, kaže Rosi, a prenosi RTS.

Dugogodišnja šefica tima za čišćenje u britanskim kraljevskim vilama, Barbara Olred, otkriva da je bilo neophodno bar dvadeset minuta za nameštanje kreveta kraljice Elizabete svako jutro, da bi se sve doteralo do perfekcije i uklopili dezeni na posteljini.

Ali priznaje da je na kraju krevet bio tako privlačan da je padala u iskušenje da uskoči u njega.

Ako uzmemo u obzir da skoro trećinu života provedemo spavajući, možda tajna kraljičine dugovečnosti i vitalnosti leži upravo u njenom krevetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

KOD NAS RASTE KAO KOROV: Ovo je jedna od najlekovitijih biljka na svetu, evo kako se koristi! (RECEPT)

Read Next

Rama: Sadašnji pristup “Otvorenom Balkanu” Prištinu nikuda ne vodi