Krajinović pao u finišu, drama i maraton u Minhenu pripali Štrufu

Filipu nije prijalo što je preskočio prva dva meča jer je na startu turnira bio slobodan kao četvrti nosilac, dok mu je drugo kolo bez borbe predao Janik Hanfman.

Krajinović je u prvom setu propustio nekoliko brejk prilika i za to je surovo kažnjen, pošto je u 10. gemu pretrpeo brejk, kojim je ujedno i izgubio set.

Međutim, odlično je odgovorio u drugom – taj deo igre započeo je serijom od četiri gema, uz dva napravljena brejka, pre nego što je ušao u probleme.

Štruf je vratio jedan brejk, kod rezultata 5:3 imao i šansu da uhvati potpuni rezultatski priključak, samo što je sada Filipov servis bio na nivou. Dobio je još jedan gem i izborio odlučujući set.

Drama je dostigla vrhunac tada jer igrači nisu mogli da zadrže svoj servis i brejkovi su se ređali kao na traci. Čak šest je viđeno, a poslednjim je srpski “reket broj 2” uspeo da ostane u životu i izbori egal u završnici.

U 10. gemu je Krajinović spasao dve meč lopte rivala, ali je pao u taj-brejku i omogućio Nemcu da teren napusti kao pobednik.

On će se u sledećem kolu boriti sa pobednikom meča Aleksander Zverev – Ilja Ivaška.

ATP turnir iz serije 250 u Minhenu igra se za nagradni fond od 419.470 evra.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Radonjić i Lazić: Poštujemo Igokeu, ali želimo finale

Read Next

Nina skupo prodala kožu protiv Kontaveit