Kovin dobio prvog šampiona u boksu – zlato za Danila Gulana na prvenstvu Srbije

Zahvaljujući Klubu borilačkih veština “Akademija Vitez” u Kovin je stigla prva zlatna medalja sa državnog prvenstva iz jednog borilačkog sporta. Danilo Gulan je do pre tri godine trenirao fudbal, ali posle svakog treninga on je imao još mnogo energije i zato je odlučio da se posveti i malo ekstremnijem, ali i plemenitijem sportu.

“Krenuo sam da treniram slučajno, sa drugarom sam išao u teretanu, kupio sam i rukavice i tako smo počeli da treniramo. Meni se to svidelo, upisali smo se u klub i tako je krenulo”, naveo je Danilo Gulan.

Danilo je na prvenstvu države u poluvelter kategoriji do 63 kilograma do zlatne medalje stigao posle tri ubedljive pobede od kojih je jedna bila nokautom. Svoje znanje koristi samo u bokserskoj sali, jer u klubu ih uče viteškom ponašanju. 

“Nisam još koristio na ulici i ne planiram i ne želim to. Samo na treningu primenjujem svoje znanje i to mi se sviđa”, rekao je Danilo.

Škola boksa u Kovinu je za sad besplatna i ovaj sport trenira pedesetoro dece od kojih je pet takmičara.

“Isključivo sve zavisi od njih, ja sam tu da im pomognem da ostvare svoje ciljeve. Nikoga ne teramo da se takmiči, to je isključivo njihova želja. Danilo je ambiciozan sam po sebi. Jeste teško, ali kad kad se radi srcem i kad si ceo dan u sali, dobar rezultat je neminovan”, istakao je trener Kluba borličakih veština “Akademija Vitez” Danijel Kokora.

Danilo za sad boksuje u Super ligi za Radnički iz Kragujevca, a očekuje i poziv iz reprezentacije za učešće na Evropskom prvenstvu.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Cicipas u finalu Rolan Garosa

Read Next

Đoković nakon preokreta srušio Nadala i prošao u finale Rolan Garosa