Kontrolisanom eksplozijom srušen preostali deo zgrade na Floridi

Preostali deo dvanaestospratnice na Floridi srušen je rafalnom eksplozijom koja je nestabilnu konstrukciju srušila za nekoliko sekundi, nakon što su se zvaničnici procenili da možda neće izdržati nadolazeću tropsku oluju “Elsa” i da bi spasioci mogli biti ugroženi.

Rušenje je usledilo nakon što su zvaničnici upozorili stanovnike da ostanu unutra u slučaju da prašina i druge čestice zagade vazduh.

Zvaničnici su objasnili da je rušenje, za koje se u početku mislilo da će uslediti za nekoliko nedelja, ubrzano zbog lošeg stanja konstrukcije građevine i nadolazeće tropske oluje.

Istakli su da će se rušenjem preostalog dela zgrade zaštititi spasilački timovi.

Gradonačelnica okuga Dadi u Majamiju Danijela Livajn Kava pre samog rušenja je objasnila da će tokom akcije biti korišćen metod kontrolisanih eksplozija, te da evakuacija okolnih zgrada nije neophodna.

Nakon urušavanja stambene zgrade u Majamiju pre 11 dana, pogibije najmanje 24 ljudi i 121 osobe koje se vode kao nestale, gradonačelnica okruga Dedi poručila je da će spasilačka akcija biti nastavljena nakon konačnog rušenja zgrade 

“Naš glavni prioritet je rušenje ove zgrade. Čim se zgrada sruši i kada se lokacija bude smatrala bezbednom, naši timovi za potragu i spasavanje će odmah nastaviti sa radom”, rekla je Livajn Kava.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Vučić: Penzioneri će moći da se raduju, idemo i na povećanje minimalca

Read Next

Talibani napreduju, avganistanski vojnici beže preko granice