Kompanija Glovo kupuje brend za dostavu “Donesi”

Cilj dogovora je kupovina nekih kompanija u vlasništvu ove grupacije u Srednjoj i Istočnoj Evropi, saopštila je kompanija.

“Glovo” će preuzeti brend “Donesi” u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, brend “Foodpanda” u Rumuniji i Bugarskoj, kao i brend “Pauza” u Hrvatskoj.

Ukupna vrednost akvizicija je 170 miliona evra.

Očekuje se da će transakcije u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji biti završene u sledećih nekoliko nedelja, nakon što se ispune svi neophodni uslovi i budu pribavljena potrebna regulatorna odobrenja, saopštava kompanija.

Akvizicija u Rumuniji će biti završena posle odobrenja nadležnih institucija za zaštitu konkurencije.

“Glovo” je nedavno najavio da je sklopio zaseban dogovor o kupovini “E-hrane”, lokalne slovenačke kompanije za dostavu, za iznos koji nije objavljen.

Očekuje se da će transakcija biti završena u sledećih nekoliko meseci. “Glovo” trenutno blisko sarađuje sa “E-hranom”, definišući strategiju tranzicije za korisnike, partnere i dostavljače.

“Naša dugoročna strategija je uvek bila fokusirana na tržišta na kojima vidimo priliku da postanemo lideri i gde možemo da izgradimo održivi poslovni model. Srednja i Istočna Evropa je veoma važan deo tog plana. Ovaj region je zaista odlično prihvatio koncept platformi za dostavu i veoma smo uzbuđeni što ćemo ojačati prisutnost i povećati naš uticaj u zemljama koje kontinuirano pokazuju neverovatan potencijal za rast”, rekao je Oskar Pjer, izvršni direktor i suosnivač kompanije “Glovo”.
 
Niklas Ostberg, direktor i suosnivač kompanije “Delivery Hero”, kaže da je ta kompanija u proteklih nekoliko godina postala lider na Balkanu.

“Ipak, imajući u vidu mnogo operativnih prioriteta, verujemo da je Glovo u boljoj poziciji da nastavi da gradi neverovatno korisničko iskustvo u ovom regionu”, ističe Ostberg.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Mihajlović: Javni poziv građanima za subvencije za zamenu stolarije sredinom juna

Read Next

Kompanija Promist kupila pančevačku Azotaru, najavljuju pokretanje proizvodnje