KOMBINACIJE HRANE KOJE SU UBITAČNE PO ORGANIZAM: Ove namirnice nikada ne jedite zajedno!

Svi imaju različit ukus i vole da ponekad jedu sasvim različite kombinacije hrane. Iako vam se ovo može učiniti sigurnim, postoje neke kombinacijekoje uopšte nije dobro mešati. Zbog toga su vodeći nutricionisti uznemireni, jer su ove tri kombinacije prilično česta greška.

Ako želite da budete zdravi i uvek izgledate savršeno, osećajući se savršeno u svom telu, onda je važno znati ko su te kombinacije.

Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajedno – pogledajte koje su:

Često je razlog ove kombinacije različitih namirnica jednostavno neznanje da to nije dobro za telo. Na primer, postoji mnogo korisnih supstanci koje se dobro apsorbuju samo u kombinaciji sa drugim.

Hleb i džem

Ovo nije samo loša, već čak i opasna za zdravlje kombinacija hrane. To je zbog činjenice da kombinacija ove dve namirnice povećava nivo šećera u krvi.

Beli hleb ima posebno visok glikemijski indeks (GI), koji zapravo deluje kao pokazatelj koliko brzo proizvod može podići glukozu u krvi.

Ako mislite da se integralni hlebmože kombinovati sa džemom, onda opet grešite. Razlog je isti, naime takva kombinacija opet dovodi do porasta šećera u krvi.

Danas je dokazano da nagle promene nivoa glukoze u krvi dovode do brojnih zdravstvenih problema, uključujući vrlo ozbiljno oštećenje pankreasa.

Sa druge strane, to je razlog oštrih kolebanja energije, koja takođe nisu nimalo korisna za telo. Mnogo je bolja ideja kombinovanje kriške hleba sa maslacem jer se pokazalo da to smanjuje brzinu kojom glukozadospeva u krv čoveka.

Salata bez masnoće

Teško da se odmah možete setiti razloga zašto je ovo opasno za vaše zdravlje. Istina leži u činjenici da kada u salatu ne dodate ulje ili maslinovo ulje, a začinite je samo limunom ili drugim dresinzima, to sprečava apsorpciju većine hranljivih sastojaka.

Još jedna studija nedavno je objavljena u američkom časopisu za kliničku ishranu „American Journal of Clinical Nutrition“. Dokazuje da se korisni karotenoidine mogu svariti bez dodavanja masnoće u salatu. Naravno, ovo je daleko od toga da je to jedini prehrambeni proizvod čiji se korisni sastojci ne mogu u potpunosti apsorbovati bez ulja ili maslinovog ulja.

Zbog toga je dobra ideja dodati malo masnoće u salatu. Ako ste na dijeti, onda možete da začinite salatu sa 1-2 kašike maslinovog ulja, a ono će svoj ukus odigrati na potpuno nov i ludo ukusan način.

Čaj sa mlekom

Bez obzira da li volite crni ili zeleni čaj, oba su prepuna toliko zdravim antioksidantima. Oni zauzvrat igraju ključnu ulogu u smanjenju zapaljenskih procesa. U poređenju ove dve vrste, zeleni je mnogo korisniji za telo jer sadrži manje kofeina od crnog.

Uz to, zasićen je mnogim zdravim sastojcima, koje telo možda neće savršeno apsorbovati ako dodate mlekou čaj.

To je zbog činjenice da se dodavanjem ovog proizvoda njegovi proteini vezuju za tako korisne antioksidansei oni se ne apsorbuju.

Ako želite da vidite više kombinacija hrane koje u stvari ne treba kombinovati, pogledajte koju hranu ne treba jesti sa jajima.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

OVE 2 NAMIRNICE NIKAKO NE BI TREBALO DA JEDETE ZAJEDNO: Ova kombinacija usporava metabolizam i izaziva bolove u stomaku!

Read Next

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. JUN: Očekuje vas turbulentan period!