KOLIKO ČESTO TREBA MENJATI DONJI VEŠ? Struka šokirala javnost – “Ne menjam ih dok se NE POCEPAJU”

Mnogi ljudi imaju omiljeni donji veš kojeg se ne odriču i koji godinama nose. Međutim, na društvenim mrežama se povela ozbiljna polemika oko toga kada zaista treba kupiti novi donji veši baciti stari.

Tara Šah je na svom TikToku otvorila veliku diskusiju objavivši podatak da je optimalno poželjno nositi isti donji veš 6 do 12 mesecii da je to pravi rok trajanja ovog komada odeće koji nosimo svakodnevno.

Naime, ona je duže vreme istraživala na internetu i došla do podatka da bi, prema tvrdnji mnogih eksperata, bilo poželjno da veš bude star najduže godinu dana.

Donji veš

” Na fakultetu sam i imam neke iz 7. razreda.”, “Imam iste gaćice već pet godina unazad.”, “Moj najstariji par je star 16 godina.”, ” Čekaj, ovo mi niko nije rekao. Ja ih čuvam dok se ne pocepaju.”, “Imam stariji donji veš od svih ovde u komentarima”, “Ko još menja tako često”, komentarisali su korisnici ove društvene mreže.

Mnogi korisnici komentarisali su kako se ne sećaju kada su poslednji put kupili donji veš, te da godinama nose stari, dok se ne pohaba.

Međutim, neki stručnjaci osvrnuli su se na ovu konstataciju, te je ginekolog Čavon Momon Nelson za strane medije rekla kako ” ne postoji pravilo po kojem se donji veš treba baciti nakon šest meseci”.

Donji veš

Ona je istakla da je jedini važan uslov koristiti isti donji veš koji je opran u toploj ili vrućoj vodi kako bi se sa njega uklonile sve bakterije. Takođe, smatra da je sasvim prihvatljivo i dobro nositi novi, pamučni i čisti veš, međutim, stari ne treba nikako bacati, ako baš ne morate, piše Srećna Republika.

Ipak, čini se da svi stručnjaci ne dele isto mišljenje, te da objava ove tiktokerke “pije vodu”. Specijalista za intimno zdravlje Širin Lakani je navela da istraživanje sugeriše kako zapravo treba nositi isti donji veš najviše godinu dana, a oni koji treniraju i češće.

“Pranje donjeg veša u veš mašini neće uvek rešiiti problem bakterija poput Ešerihije koli.”, navela je ona.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Đedović sa Bocan-Harčenkom o energetskoj saradnji

Read Next

Supermarketi nemaju prozore, a evo i zašto!