KO JE MELINDA GEJTS I ZAŠTO SE BAŠ SADA RAZVODI OD BILA: Šuška se da je za sve kriva jedna ŽENA!

Melinda Gejts ima 56 godina, žena je Bila Gejtsa, majka troje dece: Fibi, Rori i Dženifer.

U svetskim krugovima je poznata kao veliki dobrotvor. Za Melindu kažu da je ravopravno sa Bilom učestvovala u izgradnji carstva zvanog Mikrosoft od 1987. godine.Pošto par nema predbračni ugovor, smatra se da će stečeno bogatstvo biti podeljeno na dva jednaka dela.

Šuška se da je Melinda dobila želju za razvodom onaj momenat kada se Makenzi Skot,nekadašnja Bezos, razvela od Džefa Bezosa koji joj je bio neveran.

Makenzi je sada “teška” 60 milijardi dolara, a prošle godine je donirala 6 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe.

Nakon razvoda,  Makenzi se povezala sa srednjoškolskom ljubavi i venčala se ove godine u martu za Dana Džaveta.

Melinda i  Makenzi su se udružile i pokrenule novi poduhvat pod nazivom “Jednakost ne može da čeka”, koja za cilj ima finansiranje kompanija koje šire ženski uticaj i prava žena. 

Pošto obe žene i Melinda i Mekenziimaju dosta toga zajedničkog, smatra se da je upravo Mekenzijev život i iskustvo nateralo Melindu da podnese papire za razvod:

Donosimo vam 7 zanimljivih detalja o Melindi Gejts:

1. Nije planirala da radi u Mikrosoftu.

Kada je završila Univerzitet Djuk, Melindi je ponuđen posao u IBM-u, ali i u Mikrosoftu. Kada je došla na razgovor za posao u IBM, menadžerka zapošljavanja predložila joj je da ipak ode u Mikrosoft jer “tamo su velike šanse za napredovanje”. Tako se Melinda zaposlila kao marketing menadžer u Mikrosoftu.

2. Tehnologija je uvek bila važan deo Melindinog života

Kao ćerka inženjera programa Apolo, Melinda se seća da je gledala beskrajan broj lansiranja raketa. Očarao ju je “trenutak poletanja”. To je, zajedno sa računarom Apple njenih roditelja, pobudilo Melindino interesovanje za tehnologiju.

3. Melinda je kopresedavajuća fondacije Bil i Melinda Gejts

Fondacija  Bil i Melinda Gejts je jedna od najvećih svetskih dobrotvornih organizacija, a osnovana je 2000. godine. Melinda je otkrila jednom prilikom da je ovu organizaciju pokrenula nakon jedne posete Africi 1993. godine.

“Dirnulo nas je krajnje siromaštvo i ljudi kji tamo žive. Počeli smo da postavljamo pitanja. Da li mora da bude ovako?”

Od tog trenutka, Melinda je predvodila višemilionske donacije. Nedavno je Univerzitetu Emori dala grant od 180 miliona dolara za finansiranje istraživanja smrtnosti dece.

4. Melinda je planirala da svoje bogatstvo pokloni u dobrotvorne svrhe

Bilova kampanja, “Davanje zaloga” iz 2010. godine, pokrenula je izazov prema kojem bogataši svoj novac ostavljaju u dobrotvorne svrhe. Jedan od osnivača ove kampanje, “Davanje zaloga” je i Voren Bafet koji je izjavio da će više od 99 posto svog bogatstva uložiti u filantropiju.

5. Dobitnica je predsedničke medalje za slobodu .

Upravo zbog svog dobrotvornog rada i posvećenosti  Melinda i Bil Gjets su odlikovani 2016. godine, predsedničkom medaljom za slobodu. To je najveća moguća civilna čast.

6. Melindina kompanija investirala je u preduzeća koja se zalažu za plaćeno porodično odsustvo, pružaju primerne usluge mentalnog zdravlja tinejdžerima i imaju za cilj da sruše rodnu razliku.

7. Melinda je na šestom mestu najmoćnijih žena sveta na Forbsovoj listi

Forbes je naveo da je Melinda postigla ogromne korake u zdravlju žena širom sveta, koristeći sopstvene napore da smanji smrtnost majki za 57 procenata u Etiopiji tokom poslednjih 30 godina.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

URADITE 1 JEDNOSTAVNU STVAR I IZBACITE SVU LOŠU ENERGIJU IZ SVOG TELA I UMA: Isceljujući ritual koji vam može uvek pomoći

Read Next

OVAKO SE GAJE KALE: Uz ova 2 uslova cvetaju bujno i raskošno! Evo u kojim još bojama cvetaju osim bele!