Ko i kako može da konkuriše za program “Rajzing star” namenjen start apovima

Start apovi koji imaju zrele ideje i tržišni potencijal, a nisu stariji od dve godine, mogu da dobiju sredstva iz programa Rajzing star. Među onima koji su već dobili finansijsku podršku, i postali pravi start ap je i “Digi kids klaud robotiks”.

“Ne samo finansijski već i stručna podrška nas je dovela do trenutka gde mi sada imao proizvod, imamo strategiju. I radujemo se daljim koracima u osvajanju globalnog tržišta. Nadamo se da ćemo biti uspešni”, kaže Slaviša Avramović, suosnivač start apa “Digi kids klaud robotiks”.

Razvoj start ap tima i inovacija ubrzavaju direktna finansijska ulaganja, odnosno bespovratna sredstva od 15.000 švajcarskih franaka, savetovanja, treninzi. Za jednomesečni rad bira se 40 kompanija.

“Od tih 40, odabraćemo 20-25 kompanija i start ap timova. Obaveza je da se registruje kompanija da bi mogli da prime ta sredstva i šest meseci intenzivnog mentorskog rada. Razvili smo izuzetnu mentorsku mrežu, uglavnom su to naši ljudi u dijaspori i međunarodni konsultanti”, ističe Gordana Danilović Grković, v. d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd.

Prošle godine za program se prijavilo više od 180 timova. Program je kreiran kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Švajcarske podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji, a sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd, u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkovima Niša i Čačka. Prijave su otvorene do 28. decembra.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Mesiju svaka čast, ali Levandovski je zaslužio Zlatnu loptu

Read Next

OVO VOĆE JE SMRT ZA IMUNITET: Jedemo ga često, a nismo ni svesni koliko je opasno po zdravlje!