Kineski ministar odbrane završio posetu Srbiji

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović ispratio je generala Vei Fenghea i članove kineske delegacije na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”, a dvojica zvaničnika izrazila su obostrano zadovoljstvo posetom. 

Ministar Stefanović je zahvalio generalu Fengheu na novoj donaciji vakcina, koja se očekuje u najskorijem periodu, pre svega namenjenih za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i članove njihovih porodica, navodi se u saopštenju.

Uz konstataciju da je ova poseta protekla u duhu potvrde čeličnog prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva Srbije i Kine, izražena je i spremnost da se sa Ministarstvom nacionalne odbrane NR Kine radi na daljem razvoju sveukupnih odnosa, posebno u zajedničkoj obuci jedinica vojske i u oblasti vojnoekonomske, vojnomedicinske i vojnoobrazovne saradnje.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane, ministar Stefanović zahvalio je generalu Vei Fengheu na pozivu da ove godine poseti Kinu i prisustvuje Međunarodnom Sjangšan bezbednosnom forumu.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Gojković: Rezolucija Evropskog parlamenta neusaglašena sa činjenicama u Srbiji

Read Next

Čekajući dijalog vlasti i opozicije, gde je zapelo i šta je do sada poznato