Kidnapovao je tinejdžerku i držao je zarobljenu 24 sata, dok mu je žena bila na putu: Ono što je usledilo je neverovatno

Više od dve decenije nakon što je kao tinejdžerka kidnapovana pod pretnjom pištolja usred bela dana, preživela devojka je ispričala zadivljujuću priču o tome kako je pobegla serijskom ubici. Ovaj njen čin hrabrosti pomogao je u rešavanju ubistava više devojaka.

Kara Robinson Čemberlen iz Južne Karoline, SAD, brzo je postala viralna internet senzacija nakon što je podelila svoju priču o preživljavanju o tome kako je bila zatočena skoro 24 sata, trpela seksualno zlostavljanje, a zatim pobegla od gneva serijskog ubice Ričarda Evoniza.

Na svojoj TikTok stranici, 37-godišnjakinja je objavila dva duga video snimka u kojima je istaknuta 22. godišnjica od preživljavanja njene otmice.

Kara
foto: Printscreen Youtube

„Godine 2002, kada sam imala 15 godina, kidnapovao me je u dvorištu moje drugarice, čovek za koga sam kasnije saznala da je serijski ubica“, započela je Kara prvi deo svoje priče.

U videu, koji je sakupio preko 4,1 miliona pregleda, mama dvoje dece se prisetila kako je provela noć u kući svoje najbolje drugarice pre nego što su je zamolili da zalije cveće mame svoje prijateljice dok se ona tušira.

„Dobrovoljno sam se javila da joj zalivam biljke, to je bila odluka koja mi je zauvek promenila život“, rekla je Kara.

Ubrzo nakon što je pružila ruku pomoći, Kara, koja je kasnije postala istražitelj, primetila je automobil u komšiluku.

Ona je objasnila: „Primetila sam auto jer sam imala 15 godina, spremala sam se da dobijem vozačku dozvolu i obraćala sam pažnju na automobile, pokušavajući da odlučim kakav auto želim da vozim.”

Kara
foto: Printscreen Youtube

Čovek, za koga se ispostavilo da je zloglasni Ričard Evoniz, ušao je direktno u dvorište njene najbolje prijateljice, izašao iz njegovog vozila i pitao da li su joj tu roditelji jer ima neke časopise za njih.

„Tokom cele ove razmene, držao se na respektabilnoj distanci od mene“, rekla je Kara. „Ni u jednom trenutku tokom ovog razgovora nije bilo nikakvih crvenih zastavica.”

Međutim situacija se brzo promenila kada je Evoniz pritisnuo pištolj malog kalibra na tadašnju tinejdžerku, gurnuvši je u plastični kontejner u zadnjem delu njegovog automobila.

„Osetila sam da mi je oružje pritisnuto u vrat. Odmah sam krenula u borbu ili bekstvo“, priseća se Kara.

Ona je nastavila: „Ja sam znala da ću preživeti, imala sam osećaj. Ja ću preživeti, pobeći ću i počela sam da se molim da nađem priliku za to.”

Na kraju, Evoniz je dovezao kontejner sa Karom na svoje imanje, gde ju je drogirao pre nego što ju je zarobio na dugih18 sati.

Kara
foto: Printscreen Youtube

„Bila sam seksualno napadnuta više puta“, priznala je Kara.

Evoniz je držao svoju žrtvu u plastičnom kontejneru sa loptom u ustima, ali Kara je ubedila svog otmičara da ukloni poklopac i loptu nakon napada panike dok je kriminalac bio na telefonu.

„Kasnije sam saznala da je zvao svoju ženu koja je bila van grada“, rekla je nesrećna devojka.

Kara je iskoristila priliku dok je bila lisicama i konopcem vezana za okvir kreveta umobolnog čoveka koji ju je držao zatočenu, sačekala je da on zaspi pre nego što je pokušala da pobegne.

U drugom delu svoje priče, motivacioni govornik je reklakako je uspela da odvoji karabiner koji je povezivao držač za nogu i iskliznula izokova u ranim jutarnjim satima kada je Evoniz još uvek spavao.

Ona se priseća: „Otišla sam do ulaznih vrata i bila su manje-više zabarikadirana samo nameštajem. Pomerala sam ga što sam tiše i brže mogla, otvorila vrata i potrčala.

Nakon što se oslobodila, Kara je istrčala napolje ka automobilu kojim su upravljala dva muškarca, koji su srećom stali da joj pomognu. Zatim su je odveli u policijsku stanicu.

Kara
foto: Printscreen Youtube

Nakon što je potvrdila svoj identitet, preživela devojčica je pomogla policiji da identifikuje stambeni kompleks u kojem je bila zatočena.

Kara je potom dovedena u bolnicu na pregled, nakon čega je usledilo ispitivanje gde je „odmah“ identifikovala Evoniza iz grupe fotografija.

Prestupnik se na kraju dao u bekstvo. Ipak, 27. juna 2002. Evoniz je nazvao svoju sestru Dženifer, priznajući da je počinio „više zločina nego što je mogao da se seti“ pre nego što se dogovorio da se sastane sa njom u Džeksonvilu na Floridi.

Kasnije tog dana, Evoniza je opkolila policija i pozvali ga da se mirno preda, ali nakon što je policijski pas pušten, ubica je pucao u sebe i proglašen je mrtvim u 22:52.

„To nije nešto što me definiše, to je nešto što oblikuje moj život“, zaključila je Kara.

[embedded content]

Naknadna istraga je otkrila da je Evoniz ranije živeo u okrugu Sposilvanija u Virdžiniji, a pretresom njegove rezidencije otkriveni su forenzički dokazi koji identifikuju Evoniza kao počinioca odgovornog za ubistva Sofije Silve (9. septembra 1996.) i Kristen i Kati Lisk (1997).

Evonizova bivša supruga, Boni Lu Gauer, takođe je na svojoj TikTok stranici ispričala svoje iskustvo u braku sa ubicom.

Prema njenom videu, Boni se udala za Evoniza kada je imala 17 godina, a par se razveo kada je ona imala 25 godina.

Rekla je da je, kada se udala za svog drugog muža, preko FBI saznala da je Evoniz ubio tri devojke. 20 godina kasnije, navodno je saznala da je ubio više ljudi pre i tokom njihovog braka.

U naknadnom videu, Boni je rekla da se par upoznao preko njegove mlađe sestre, sa kojom je bila prijateljica. Takođe je otkrila da je napisala knjigu o svom jedinstvenom braku i da traži izdavača.

Bonus video:

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

Увертира за Олимпијске игре – три српске краљице атлетике на митингу Дијамантске лиге у Паризу

Read Next

Živela je 116 godina i jela isti doručak svaki dan: Ovo je njena tajna dugovečnosti i zdravlja