Kancelarija za KiM: Srbima povratnicima se serijom napada šalje poruka da nisu dobrodošli

Prethodnih dana na meti izgrednika našla su se imanja dve povratničke porodice u zaseoku Ćeranovici, povratničkog sela Klobukar, kod Novog Brda. Dom Sretena Stojiljkovića isprskan je naftom, što je poseban vid zastrašivanja i pretnje, a pomoćni objekat u kom čuva drva i alat obijen je i poharan, navodi se u saopštenju.

Njegovom komšiji Božidaru Zdravkoviću dom je, takođe, obijen i ukraden mu je električni šporet.

“Ovi primeri slika su i prilika realnog života Srba povratnika na teritoriji Kosova i Metohije. Ti primeri neće se naći u pismima političara iz Prištine, koje intenzivno šalju međunarodnoj javnosti, ali Kancelarija za Kosovo i Metohiju neće dozvoliti da se za probleme Srba ne čuje i uvek će i na svakom mestu isticati s kakvim se anticivilizacijskim postupanjem suočavaju Srbi na teritoriji Kosova i Metohije”, ističe se u saopštenju.

Umesto da im se osiguraju osnovni uslovi za život i garantuje bezbednost, Srbima povratnicima se serijom napada šalje poruka da na teritoriji Kosova i Metohije nisu dobrodošli.

“Umesto održivog povratka, oni se napadima za koje niko ne odgovara, na jedan perfidan način odvraćaju od ostanka i opstanka na svojim ognjištima. I to nikakva pisma ne mogu da sakriju”, kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM.  

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Eparhija raško-prizrenska odgovorila na Kurtijevo pismo

Read Next

Skupština usvojila izmene Zakona o ličnoj karti