Kancelarija za KiM: Provokacija Prištine neuspešna kupovina vremena

U saopštenju se navodi da je nezabeleženo u istoriji međunarodnog prava da jedna teritorija, što Kosovo i Metohija defakto jeste, tuži vlastitu državu.

Kosovska vlada planira da pokrene tužbu za genocid protiv Beograda pred Međunarodnim sudom pravde, ali ne ove, već do kraja sledeće godine, najavila je portparol vlade Rozafa Keljmendi. 

“Provokacija, da će krajem sledeće godine tzv. Kosovo podnetu tužbu protiv sopstvene države, samo je neuspešna kupovina vremena, jer i u Prištini znaju da je takav naučno-fantastični scenario nemoguć i u pravnom smislu ništavan”, navodi Igor Popović.

“Takozvano Kosovo, kao teritorija pod protektoratom međunarodne zajednice, po rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244, nije, niti može biti subjekt međunarodnog prava i što pre Priština prihvati realnost, to će mogućnost za nastavak dijaloga i pronalaženje kompromisa biti izvesnija”, istakao je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

Baveći se ovakvim besmislicama, političari iz Prištine pokazuju, kako kaže, da nemaju jasnu i realnu politiku, niti volju da grade politiku mira, već samo rade na rasplamsavanju separatističkih i ekstremističkih strasti.

“Snaga argumenata i međunarodnog prava je na strani Beograda i s toga je uzaludno što Priština bije unapred izgubljene bitke. Sigurno je da postoji korisniji način za trošenje novca, kao što je kupovina vakcina i rad na imunizaciji stanovništva, umesto kvazi pravničkih bitki koje su osuđene na propast”, zaključio je Popović.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Tvrdi da je došao iz 2582. i ima strašno upozorenje za čovečanstvo

Read Next

Selaković u Kongresu poslanika Španije