Kancelarija: Dariji Kisić Tepavčević zabranjen ulazak na KiM

Prof. dr Kisić Tepavčević je u sklopu svojih redovnih aktivnosti trebalo da sutra i prekosutra, kao profesor Medicinskog fakulteta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na Katedri za epidemiologiju, održi ispit studentima treće godine, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je prof. Kisić Tepavčević dolazak na Kosovo i Metohiju najavila u svojstvu profesora, a ne u svojstvu ministra.

“Međutim, vlasti u Prištini večeras su bez ikakvog obrazloženja ili razloga, preko prištinskog oficira za vezu, odbile da prof. Kisić Tepavčević dozvole sutrašnju posetu, kojoj Priština na ovaj način brutalno sprečava odlazak na posao”, saopštava Kancelarija.

Istovremeno, dodaju, bez obrazloženja je odbijena i molba grupe od 39 hodočasnika iz centralne Srbije, koji su za predstojeći vikend želeli da obiđu više svetinja na Kosovu i Metohiji.

“Po sredi je nastavak brutalnog kršenja postignutih sporazuma o slobodi kretanja i sporazuma o posetama dogovorenih i potpisanih u Briselu između Beograda i Prištine. Skandaloznom politikom zabrana i barijera Priština po ko zna koji put demonstrira svoje anticivilizacijsko opredeljenje i jasno stavlja do znanja da se protivi svemu srpskom”, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Očigledno je, naglašavaju, da prištinski političari na čelu sa Aljbinom Kurtijem nemaju valjanu argumentaciju sa kojom bi došli za pregovarački sto u Briselu sledeće nedelje, pa se sada služe ovakvim potezima koji direktno potkopavaju dijalog.

“Evropska unija kao garant potpisanih sporazuma i posrednik u dijalogu ne sme ostati nema na ovakve jednostrane poteze Prištine i očekujem njihovu jasnu reakciju”, navodi se u saopštenju Kancelarije koje potpisuje direktor Petar Petković.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Reč na reč – druga debata o izbornim uslovima

Read Next

Pao vojni avion u Mjanmaru, 12 poginulih