Kalifornija, čuvari nisu primetili da je zatvorenik odrubio cimeru glavu

Incident se dogodio 9. marta 2019. godine kada je 31-godišnji Jaime Osuna improvizovanim nožem ubio, obezglavio i iskasapio 44-godišnjeg Luisa Romera.

Kada su stražari u državnom zatvoru obišli ćelije, izvestili su da je Romero živ. Službenici zatvora upozoreni su na Romerovu smrt tek kada je primećeno da je Osuna nosio ogrlicu sa delovima tela svog ćelijskog cimera.

Nije poznato kako stražari nisu primetili jezivu scenu, ali tužba Romerove porodice sugeriše da su rešetke ćelija bile prekrivene belim čaršafom.

Tužbom, takođe, pokušavaju da saznaju zašto je Romero bio smešten kod Osune, koji je, osim što se identifikovala kao sotonista, imao u dosijeu još napada na druge zatvorenike.

Osuna služi doživotnu kaznu zbog ubistva Ivet Pene 2011. Kasnije se novinarima hvalio da voli da muči ljude i da je tokom suđenja 2017. pokušao da zastraši Penovu porodicu.

Nakon toga, proveo je vreme u pritvorskoj ustanovi okruga Kern, gde je izboo nožem i isekao lice drugog zatvorenika.

U izveštaju se navodi da su dva policajca pogrešno prijavila da je Romero još uvek živ tokom njihove provere. Dvojica drugih policajaca takođe nisu prijavili da su primetili da su prva dvojica policajaca “pogrešno prebrojali zatvorenike”.

Advokat Romerove porodice, rekao je da je “obeshrabrujuće” to što je Romerova majka morala da tuži da bi dobila “osnovne odgovore na pitanja o smrti svog sina”.

Romero je već proveo 27 godina u zatvoru zbog ubistva žene, ali se navodno približavao uslovnoj slobodi.

Osuna, koja ima brojne tetovaže na licu, od tada je prebačena u državni zatvor koji je i kao psihijatrijska bolnica i dijagnostikovan mu je oblik šizofrenije, antisocijalni poremećaj ličnosti i granični poremećaj ličnosti.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Erdogan otvorio kulu Čamlica, najvišu građevinu Istanbula

Read Next

Novak osvojio titulu u Beogradu, Molčan skupo prodao kožu