KAKO SKINUTI SVE BAKTERIJE I PESTICIDE SA JAGODA, MALINA I DRUGOG SITNOG VOĆA: Jedini siguran način!

Voćekoje kupujemo u supermarketima i na pijacama može da bude puno bakterija, pa se pobrinite da ga pre konzumiranja dobro operete.

Pre svega, pre nego što uzmete voće u ruke, operite ih. Nema smisla isiprati voće ako ćete na njega ponovno prenositi bakterije sa ruku.

Sada na red dolazi samo pranje voća. Pod mlazom vode nežno istrljajteplodove, a možete se poslužiti i čistim sunđeromna koji nećete sipati deterdžent. Čak i pomorandže koje se ljušte treba isprati, jer rukama lako možete preneti prljavštinu s kore na pulpu koju jedete.

Sitno voće

Jagode, maline, zrna grožđa i drugo sitno voć najteže je oprati jer zbog mekoće ne možemo lepo da ga istrljamo rukama kao jabuku, breskvu i slično.

Alkoholno sirće je odlično za ubijanje svih štetnih mikroba na voću, piše 24sata.hr. Soda bikarbona je zbog svog sastava dobro sredstvo za izvlačenje štetnih toksina iz voća, što je potvrdila i nova studija Univerziteta u Masačusetsu.

Voće se prvo ostavi u sirćetu dvadeset minuta. Nakon toga se može malo isprati i ostaviti u rastvoru sode bikarbone i vode bar pola sata, a zatim isprati čistom vodom.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

NOVA FRIZURA ŠERON STOUN SKIDA 10 GODINA SA LICA: Savršena za žene u pedesetim! (FOTO)

Read Next

JOGURT DIJETA: Bez puno odricanja topi kilograme i izbacuje nataložene toksine!