KAKO SKINUTI KILOGRAME POMOĆU “MRŠAVE VODE”: Čisti organizam od masnoće i toksina, topi salo kao od šale

Lepo vreme je stiglo, a sa njim i želja da izgledamo mršavije i da se osećamo bolje i poletnije. Teška hrana koju konzumiramo tokom zimskih dana može uticati i na nivo naše energije, a idealno rešenje za to je detoks.

“Mršava voda” je idealno rešenje za hidrataciju, ali i detoks organizma. Takođe, odličan je saveznik u procesu mršavljenja, a ima veoma prijatan ukus. Sve što vam treba za ovaj napitak jeste 1 l vode, jedan krastavac i jedan limun.

Priprema: Operite i isecajte krastavac na tanke kružiće (ne skidajte koru), limun dobro operite i sok iscedite pa sve to dodajte u 1 litar hladne vode. Pustite neka se voda obogaćena limunom i krastavcem dobro ohladi u frižideru i u toku dana polako ispijajte ovo osvežavajuće piće.

voda sa limunom i krastavcem, napitak
foto: Shutterstock

Benefiti

Krastavac je poznat kako prirodni čistač organizma. Sadrži značajne količine kalijuma, minerala koji je odgovoran za uspostavljanje ravnoteže soli u organizmu. Takođe, sadrži vlakna, što dovodi do boljeg varenja i sprečavanja zatvora.

Limun stimuliše rad jetre i podstiče detoksikaciju organizma. On je bazna namirnica i stoga je veoma dobar pri uspostavljanju ravnoteže organizma. Visok stepen C vitamina, kako u limunu tako i u krastavcu, stvoriće dobru podlogu za jačanje imuniteta.

Bitno je da tokom dana popijete ovu vodu, a drugi dan pravite novu količinu. Ukoliko ste žedni, pijte i drugu vodu, ali je važno da mršava voda bude potrošena u toku dana. Ovaj tretman ponavljajte koliko god puta hoćete, ali je zdravo barem jednom nedeljno da napravite mršavu vodu i ispijete je.

U koliko sprovodite detoksikaciju jednom nedeljno, važno je da se trudite da taj dan jedete samo sveže voće i sveže povrće koje nije termički obrađeno.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Билбао у финишу до бода против Мајорке

Read Next

SA 2 GODINE JE IŠLA U SOLARIJUM, DRŽALA DIJETU I PROLAZILA TORTURU: Bila je najlepša devojčica, a evo kako danas izgleda