Kako se izboriti sa emocionalno nedostupnim mužem?

Emocionalna distanca u vezi nikako nije dobar znak.

Ona ometa normalno funkcionisanje veze i donosi sa sobom puno problema. Da biste izgradili intiman odnos u vezi, važno je biti – emocionalno ranjiv pred partnerom. Ako osoba sa kojom ste stupili u brak nije otvorena prema vama i zatvara se u sebe umesto sa vama da deli svoja osećanja, to je znak emocionalne udaljenosti. Poražavajuća je međutim činjenica da se mnoge žene žale na to da imaju problema sa emocionalno nedostupnim suprugom. Razlog tome je najviše je način odgoja muškaraca kojima se od malih nogu govori da je pokazivanje emocija znak slabosti. A nema tog muškarca koji želi da izgleda slabo, ne pred svojom voljenom! Međutim zbog ovakvog njegovog stava, žena se oseća usamljeno u vezi, a ako ste se prepoznali u ovim redovima, slede saveti kako da se izborite sa emocionalno nedostupnim suprugom.

POKAŽITE MU NA LIČNOM PRIMERU KAKO SE TO RADI

Budite otvoreni prema svom suprugu i jasnu mu stavite do znanja šta osećate. Bilo da ste nezadovoljni njegovim ponašanjem, osećate se povređeno, iznevereno ili ste jednostavno zabrinuti za svoj brak, kažite mu to. Pokažite mu ličnim primerom kako bi trebalo da se ponaša.

ISTAKNITE ŠTA OČEKUJETE OD NJEGA

Slični tekstovi

Možda je vama jasno kako on treba da se ponaša, ali njemu očigledno nije. Dok vi shvatate da je u braku važno biti emocionalno ranjiv, on je taj koji o tome verovatno jako malo zna. Recite mu da želite da znate šta oseća, kako biste se najbolje izborili sa tim, zajedno kao tim, šta god da je u pitanju.

PREDLOŽITE ODLAZAK NA TERAPIJU

Ovo će biti teška tema, ali ako ne uspevate da doprete do svog supruga možda vam je potrebna pomoć sa strane. Ako vas zaista voli i stalo mu je do vašeg braka, preći će preko svog ponosa i stigme koja obavija temu bračne terapije.

BUDITE STRPLJIVI

Pokažite strpljenje u velikom obimu, kao i razumevanje. Vama je možda jednostavno da podelite svoja osećanja jer to radite celog života, ali za njega je to novina. Pobrinite se da budete otvoreni za njegove pokušaje ali i padove.

POKUŠAJTE DA DOĐETE DO KORENA NJEGOVE EMOCIONALNE UDALJENOSTI

Najčešće odgovor leži u njegovom detinjstvu i načinu odgoja. Ne možete izmeniti ono što se dogodilo ali možete svojom podrškom i primerom dati svom suprugu priliku da se promeni. Recite mu da je sasvim normalno da pokaže osećanja, iako je – muškarac, i da je ta tabu tema odavno prevaziđena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Domaćice se kunu u ovaj trik: Kako najbolje skuvati brokoli u tiganju

Read Next

Ova salata postala je hit u svetu: Probajte je, raspametiće vas njen ukus