KAKO JE NASTASJA POBEDILA RAK I PROGNOZU OD 5 GODINA ŽIVOTA: “Ovo je mojih 5 pravila koja me drže i daju mi krila”

Nastasja Nedimović za sebe kaže da je kancer influenserka. Mi kažemo da je ona veliki borac, žena koja je inspiracija mnogim koji se suočavaju sa ozbiljnim bolestima. Naime, njoj je u 27. godini otkriven rak i to u trudnoći.

Ova hrabra žena je rešila da o svom putu i nesalomivoj borbi za život progovori, pa detalje svoje životne priče deli na Instagramu.

Nastasija se gotovo celog života bavila sportom. Vaterpolo je zavolela sa svega deset godina it a ljubav je trajala godinama. Sportistkinja je sa suprugom Nemanjom dobila ćerku Niu, a godinu dana kasnije je zatrudnela drugi put. Niko nije mogao da očekuje da će se tokom druge trudnoće suočiti sa ozbiljnim zdravstvenim problemom.

– Zdravlje me odjednom izdaje, bolovi u leđima se pojačavaju, hemoglobin naglo opada. Sve više mi se spava, a sve manje sam funkcionalna. Redovno odlazim na kontrole vezane za trudnoću, kao i kod hematologa. Doktori mesecima tvrde da je sve od trudnoće i da izdržim do 9. meseca, daju mi kortikosteroide. Hvataju me strašni spazmi po celom telu, najviše u predelu leđa, hitna pomoć ne može ništa posebno da učini sem da da bensedin – otkrila je Nastasija i dodala da su bolovi vremenom bili sve jači.

– U decembru me primaju u bolnicu, u 7. mesecu trudnoće gde mi rade punkciju koštane srži iz grudne kosti. Postavljaju dijagnozu – multipli mijelom (hronični rak koštane srži), nakon nekoliko dana me porađaju carskim rezom i sin Vuk (prevremeno rođen dva meseca) i ja preživljavamo porođaj, iako su šanse bile veoma male – ispričala je ona, prenosi portal “Sportfem”.

Ona je na svom Instagram profilu otkrila način na koji je uspela da “pobedi prognozuod 5 godina života”.

– Kako to da još uvek živim, a dali su mi 5 godina života. Multipli mijelom je hronični rak kod kojeg je prognoza životnog veka jednog pacijenta svega 5 godina – objasnila je Nastasija i otkrila 5 ključnih stvari koje su premanjenim rečima međusobno povezane i ne idu jedna bez druge:

  1. Čelična volja i stabilna psiha
  2. Izbalansirana i zdrava ishrana
  3. Fizička aktivnost
  4. Kvalitetan san
  5. Ljubav, osmeh i podrška porodice

Gostujući u RTS Ordinaciji, Nastasja Nedimović je posavetovala sve one koji se bore sa bilo kojim sopstvenim izazovima da veruju u sebe i da vole sebe, a izrekla je i jednu važnu poruku:

– Volim da kažem da je rak ‘zarez’ a ne ‘tačka’ – tu rečenicu obožavam, jer pokazuje da se o bolest samo malo spotakneš i guraš dalje, jer nema odustajanja. Bitna je samodisciplina jer neće doći samo doktor i uključiti infuziju pa će te izlečiti. Bitan je veliki rad na sebi, a ako ne možemo da se sami izborimo, smatram da treba da potražimo neku stručnu pomoć. Teško ti je dok se sve to dešava, ali treba da znamo da ima kraja, da ima ‘svetla na kraju tunela’. Samo treba da dopuzimo do tog svetla, ako tako treba – zaključila je energična Nastasja Nedimović.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Лалатовићева Младост ГАТ испала из Суперлиге Србије

Read Next

POZVAO GA NA VEČERU PA IZVADIO SVILEN GAJTAN: Evo zašto je Sulejman Veličanstveni bez milosti UBIO Ibrahim pašu