Kako da vam se kiseli kupus ne pokvari na ovim temperaturama: Trik uz koji ćete ga sačuvati do leta

Jednostavan trik uz koji vam zimnica neće propasti

Većina nas obožava kiseli kupus i zimu ne možemo da zamislimo bez zaliha ovog preukusnog povrća od kojeg se prave najukusnije sarme i podvarci.

Međutim, šta kada napravimo određenu količinu, ali se vreme, kao što je sada slučaj, malo poigra sa nama, pa usred zime, neočekivano, postane toplije? Potpuno je jasno da će se kupus pokvariti.

Da, pokvariće se ukoliko niste upoznati sa malim cakama velikih majstora i ako ne znate šta treba da uradite, a potrebno je da ispratite svega nekoliko koraka i kiseli kupus ćete moći da sačuvate do leta.

Kiseli kupus možete da spasete na još jedan proveren način.

Slični tekstovi

Bitan je procenat soli u vodi, salinitet.

Naspite 4% soli u neku kantu. Recimo, u kantu od 10 l sipajte 400 gr soli, pa tako nalivajte sve dok se ne nalije za šaku iznad gornjeg sloja, a zatim prebacite kupus iz prethodnog bureta i pritisnite ga tako da glavice ne plivaju. Kupus ređajte kako raste. Nema pretakanja, jer nema potrebe da se pretače na taj salinitet. So u kanti se zatim dobro razmuti.

Kad to sve uradite, važno je da se bure sa kupusom prebaci u podrum u koji ne dopire dnevna svetlost. Samo tako ćete kiseli kupus sačuvati do leta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

KAKO KOMUNICIRATI S DEMENTNOM OSOBOM: Ovo su najvažniji koraci koji će smiriti i vas i osobu sa kojom pričate

Read Next

Путин у интервјуу Такеру Карлсону: САД је бомбардовањем СР Југославије пустио ”духа из лампе”