KAKO DA RAZLIKUJETE DOMAĆE I SLATKE JAGODE OD BEZUKUSNIH: Ovde su ključne razlike!

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli jagode i uopšteno crveno voće. Ali kako da prepoznamo one prave, domaće, danas kada su omiljene crvene voćkice uglavnom potpuno bezukusne i deluju kao da su od plastike?

Domaća slatka jagoda ima veoma intenzivan miris, pa dok prolazimo pijačnim redovima osećamo njen jak prepoznatljiv miris – to su najčešće jagode koje su veoma slatke i prave one domaće.Trudite se da izbegavate ono voće koje je veoma tvrdo, koje se sija i uglavnom je istog oblika i veličine na policama.

Domaće jagode nisu istog ukusa sa svih strana, a to je zbog toga što sunčevi zraci ne padaju ravnomerno na voće, pored toga one nikada nisu istog oblika i veličine.

Po peteljci ćete takođe prepoznati uvoznu jagodu, koja je malo ili uopšte slatka. Na uvoznim jagodama je baš velika peteljka, savršenog oblika i tamna, dok je kod domaćih beldo zelena jer je nedavno ubrana.

Kod domaćih jagoda je ista boja unutra i spolja, a semenkice su sitne i ima ih mnogo. Dok su kod uvoznih semenke krupnije i ređe. Prilikom odabira, birajte čvrste, ali ne tvrde, izbegavajte mekane. Jagode su pune vitamina C, odlični su antioksidansi i sjajna su prevencija starenju kože i organizma.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

ZAŠTO JE VAŽNO SPAVATI OD 1 DO 3 SATA POSLE PONOĆI: Pored imunog i nervnog sistema se obnavlja još jedna važna funkcija

Read Next

5 FRIZURA KOJE MOŽETE ISPROBATI BEZ ODLASKA KOD FRIZERA: Došle su pravo s modnih pisti, prave se za čas! (FOTO)