Kako da odaberete najbolje grejno telo za vaš prostor? Donosimo vam nekoliko saveta

podno grejanje

Ako ste u potrazi za novim grejnim telom za vaš poslovni ili privatni prostor ili ste u postupku opremanja novog prostora jednog od glavnih pitanja koja se nameće je ono vezano za zagrevanje tog prostora.

Upravo od toga koja je namena prostora za koji tražite idealno grejno telo, veličine tog prostora, od toga da li postoji izolacija ili ne i koliko je dobra, koliko ima spoljnih zidova i toga koliko ste novca spremni da za to izvojite zavisi za šta ćete se odlučiti.

Mnogi smatraju da je ovo važna odluka koju donosimo dugoročno, ali nije nepromenljiva. Ipak, krajnji cilj svima jeste da dobijete optimalnu energetsku efikasnost vašeg doma ili poslovnog prostora uz prihvatljive tekuće troškove.

Veličina prostora koji zagrevate

Pri odabiru grejnog tela obavezno morate voditi računa o veličini prostora koji planirate da zagrejete. Svoja očekivanja trebalo bi da uskladite sa realnim kapacitetima dostupnih grejnih tela na našem tržištu.

S obzirom da se veliki deo novca mesečno i godišnje izdvaja za stavku u režijama koja se odnosi na grejanje, važno je da to uradimo ispravno i usklađeno. Zato i treba obratiti pažnju na cenu podnog grejanja kao trend koji se danas sve više sreće u našim domaćinstvima.

Čak i kod centralnog grejanja u odnosu na veličinu prostora potrebno je da odredite broj i veličinu radijatora koji ćete staviti. Zato, birajte pametno uz dobru informisanost i potkovanost znanjem.

Selektivno zagrevanje prostora

Ukoliko razmišljate o zagrevanju samo pojedinih prostorija u vašem domu ili poslovnom prostoru treba da razmislite koja bi se grejna tela najbolje uklopila u tu svrhu. Zato se možete informisati o tome unapred, a najbolje bi bilo da vam izvor podataka za to budu stručna lica. Ipak, ovde budite obazrivi jer postoji veliki rizik od pojave buđi u prostorijama koje se pasivno greju.

Izolacija, prozori i spoljni zidovi

Toliko važan, a često zaboravljan preduslov za dobro zagrejan prostor jeste upravo dobra izolacija. Džabe vam i najbolje grejno telo, ako grejete loše izolovan ili neizolovan prostor, koji pri tome ima mnogo spoljnih zidova i prozore koji ne dihtuju dobro.

Upravo ovo je jedano od uzroka zašto ne postoji univerzalno grejno telo koje svima može da odgovara. Nemoguće je da postoji izvor energije koji će uvek i podjedako zagrejati različite prostore jer toplota prostora zavisi od mnogo složenijih i kompleksijih faktora.

Podno grejanje

Jedan od najpopularnijih vidova grejanja danas za koji se odlučuju ljudi jeste upravo podno grejanje, kako za poslovne prostore, tako i za apartmane, kuće ili stanove. Ovaj savremen i inovativan način grejanja, efikasan je način za dostizanje optimalne temperature u prostoru koji želite da zagrejete i to onda kada hoćete i koliko hoćete.

Nekako se podno grejanje ističe kao najotpornije na sve gore pomenute stavke na koje treba da obratite pažnju i to iz razloga jer uređaj sa termostatom zauzima malo mesta u vašem prostoru, možete sami da kontrolišete temperaturu u prostorijama.

Ovakav vid grejanje može se instalirati samo u određenim prostorijama, možete ga isključiti kada vam nije potreban, a i ekološki je prihvatljiv.

Električno podno grejanje nudi vam sigurnost, trajnost i pouzdanost, a uz to je i ekonomično. Sam princip je osmišljen kako bi bio jednostavno je za korišćenje a nije ugrožavajuće po malu decu niti ima rizika da im može naškoditi.

Admin

Read Previous

Ploveći grad: Najveći kruzer na svetu krenuo za prvo putovanje (video)

Read Next

Brnabićeva sa generalnom sekretarkom SE: Srbija nastavlja sa reformama u okviru evrointegracija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *