KAJSIJE SU LEKOVITIJE NEGO ŠTO MOŽETE I DA ZAMISLITE: Evo šta ste sve unelu u organizam samo jednom porcijom!

Kajsijesu odličan izbor za međuobrok ako vas muče zatvor, bolne kosti, suva koža ili ste samo na dijeti…Ovo voće obiluje vitaminima i pozitivno utiče na ceo organizam.

Evo šta sve ova mala voćka može da učini za vaše zdravlje:

Kajsije su prepune vitamina A, poznatog i kao retinol. Osim što čuva zdravlje očiju, pomaže u održavanju imunog sistema jakim i čuvaju zdravlje kože.

Prepune su vlakana

Bilo da ih jedete suve ili sveže, odličan su izvor vlakana. Retinol iz kajsija je topiv i brzo se razgrađuje u organizmu, a važni nutrijenti se lako apsorbuju. Vlakna razgrađuju masne kiseline i tako brinu o zdravlju sistema za varenje.

Odlične za srce

Kad je voće puno vlakana, pomaže pri snižavanju holesterola što znači da štiti vaše srce. Kalijumkoji sadrži ovo voće održava zdrave nivoe elektrolita i tako pomaže radu srčanih mišića. Dve kajsije dnevno su sasvim dovoljne da biste pomogli svom zdravlju.

Riznica antioksidanasa

Kajsije su savršen izvor antioksidanasa, a ako ih jedete svakodnevno, rešićete se toksinanakupljenih preko dana.

Čuvaju zdravlje kože

Kombinacija vitamina C, A i fitonutrijenata iz kajsija garantuje savršeno zdravu kožu. Jeste li znali da antioksidansi iz ove voćke usporavaju proces starenja? Ako vam zdravstvene koristi nisu dovoljan razlog za uživanje u kajsijama, možda lepota jeste!

Kajsija, Kajsije

Pomažu pri mršavljenju

Dijetetska vlakna iz ovog voća poboljšavaju probavni sistem i tako podstiču rad metabolizma. Ako ste na dijeti, kajsije su odličan izbor za međuobrok – ostavlja vas sitim, a nema puno kalorija.

Jačaju kosti

Kalcijumje potreban kako bi se kosti razvile i ostale zdrave, a kajsija ga sadrži u velikim količinama. Dobro je znati da bez dovoljno kalijuma kalcijum ne može pravilno da se apsorbuje u organizmu, a dobra vest je da kajsije i njega sadrže u sjajnoj količini.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

10 VRSTA NAMIRNICA KOJE POGORŠAVAJU GORUŠICU: Izbegavajte ih u širokom luku!

Read Next

BEŽIČNA MINI TASTATURA SA POZADINSKIM OSVETLJENJEM: Sada samo 1.999 dinara!