KADA VAS PITAJU ZAŠTO POSTITE, EVO KAKO DA ODGOVORITE NA TO PITANJE: Otac Rafailo Boljević dao najbolje objašnjenje

Ušli smo u petu nedelju Vaskršnjeg posta. Ova nedelja se zove Gluva jer je vreme da se ćuti i sluša. Verovatno s svih strana dobijate pitanje “Zašto postite?” Evo kako da odgovorite na to “škakljivo” pitanje:

“A zašto postiš? Zamislite to pitanje, što postiš!? Takvog čoveka treba “letvom klepiti po glavi”, braćo i sestre. Takva drskost! Što postim?

A sve umire, sve je pomrlo. Pogledaj bolesti, pogledaj ludilo, pogledaj narkomana, pogledaj sektaša, pogledaj magije i crne i bele, i žute, i crvene.

Pogledaj detetu u sobu, zainteresuj se malo, kad si mu ulazio u sobu? Pogledaj šta gleda, pogledaj šta puši, pogledaj šta unosi u venu, pogledaj sa kim se druži, pogledaj televiziju, pročitaj štampu. I još me pitaš zašto postim?

Otac Rafailo
foto: preentscreen/Youtube

Postim jer neću da se mirim sa tim, neću da se mirim sa trskom koju vetar povija. Neću u carske haljine i meke haljine, neću u carske dvorove, ispunjene živim leševima i demonskim plesovima.

Hoću na poziv Svetoga Jovana da se odazovem. Hoću i ja sa njim, za njim da dočekam Cara Slave, Cara Nebeskog… Hoću i ja da primim večni život.

Život bez vaskrslog gospoda je bruka i sramota, braćo i sestre. To je ples sa mrtvima, to je dolina smrti.”

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

ZA SAMO PAR MESECI OVA FRIZURA JE ZAVLADALA SVETOM: Nema žene kojoj ne stoji, uklapa se uz svaki imidž, a tako je ŠIK

Read Next

Preokrenite stvari u svoju korist: Ovaj trik povećava šanse na razgovoru za posao (VIDEO)