KADA VAS NEKO UVREDI I POVREDI, RAZORUŽAJTE GA SA 1 STVARI: Evo kako najbolje odgovoriti na negativne komentare

Kako brzo podgovoriti na uvrede i loše komentare – tajna je u 1 psihološkom triku!

Izvor: Shutterstock

Psiholozi ističu da je prvo i najvažnije da razumete koja se namera krije iza takvih reči. U suočavanju sa osudama, uvredama i negativnim kritikama, neophodno je razvijati emocionalnu inteligenciju. Ovo će omogućiti da pravilno procenite situaciju i pravilno reagujete na nju, ne dovodeći u pitanje njihovo lično psihološko stanje. 

Pročitajte još

Ako ste suočeni sa negativnim izjavama, pokušajte da shvatite šta vaš protivnik želi od vas. U 99% slučajeva od 100 očekuje sličnu reakciju, odnosno da i vi na njihove reči reagujete negativno. Možda ste iznenađeni, ali ovakva osoba ćočekuje da reagujete negativno i da započnete raspravu, jer to će nahraniti njen ego, a i imaće izgovor jer ste imali povratnu reakciju koja je slična njenim rečima.

Iz ovoga sledi da na zlonamerne komentare ne biste trebali odgovarati na isti način. U suprotnom, dolazi potpunog trošenja energije oba sagovornika. Najbolje rešenje je postići takav nivo emocionalne svesti da odajete utisak kao da vas te izjave ne pogađaju. Odnosno, jasno razumete da ljudi šire sami ono čime su i sami ispunjeni – to su duboko nesrećne osobe koje vas vređaju samo kako bi se sami osećali bolje.

Najbolje rešenje u ovom slučaju je osmeh. Ovo će pokazati protivniku da ste sigurni i imuni na njegove reči. Zatim pitajte zbog čega vas osuđuje. Ovo ponašanje će razoružati počinioca. Prvo, on najmanje očekuje takvu reakciju. I drugo, učinićete da iskusi jednu od najneprijatnijih senzacija za bilo koju osobu – osećaj krivice.

Ova tehnika vam omogućava ne samo da zaustavite neprijatan incident, već i da ne zaštitite svoju emocionalnu ravnotežu. 

Izabrano za vas…

Izvor: Sensa

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

EGIPATSKI HOROSKOP KRIJE DRVENE I MISTIČNE TAJNE: Šta vaš znak i božanstvo otkrivaju o vama!

Read Next

TITO NIKAD NIJE POSETIO MAJČIN GROB: Tajna koja je značila samo jedno!