KADA VAS MUKE PREPLAVE I NESTANE VAM SNAGE ZA DALJE – OBRATITE SE BOGU OVIM REČIMA: Molitva za snagu i božju pomoć!

Put do duhovnog preporoda nalazi se u onim stvarima koje ponekad oklevamo učiniti: molitvi i čitanju Božje Reči.

Pravedni Job je opisao ljudsko stanje ovim riječima: “Čovek se rađa za patnju, kao što iskre ognjene vrcaju gore.” (Job 5, 7). Kroz istoriju su mnogi Božji muškarci i žene zbog raznih nevolja i problema doživljavali duhovnu iscrpljenost. Morali su ići k Bogu da ih ojača, piše Noviživot.

To je sigurno bila situacija za Timoteja, mladog sveštenika koji je pokušavao zaštititi crkvu od progona i lažnih nauka. Kao rezultat toga, postao je obeshrabren.

Budite revnosni u molitvi i čitanju Božje Reči

Danas se stvari ne razlikuju, zar ne? Razne nevoljei problemi mogu nas naterati da oslabimo i izgubimo revnost prema Bogu, Njegovoj Reči i molitvi. Rešenje za nas danas je isto ono koje je Pavao dao Timoteju pre nekoliko stotina godina: “Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.” (2. Timoteju 1, 7)

Kao što je bio njihova snaga, tako će biti i vaša snaga. Podupirat će vas desnom rukom. Pomoći će vam da idete malo dalje. Pomoći će vam da hodate po veri kad ništa drugo nema smisla. On će vas obnoviti i osvežiti.

Put do duhovnog preporoda nalazi se u onim stvarima koje ponekad oklevamo učiniti: molitvi i čitanju Božje Reči. Kad čitamo Bibliju, naš se um obnavlja Božjom istinom i crpimo utehu, snagu i hrabrost iz Njegovih obećanja. Zato, umesto da se predajete očaju, neka Bog koristi vaše probleme kako bi ponovno pokrenuo vaš duhovni život.

Molitva za Božju pomoć

Dragi Bože, hvala na svim milostima koje mi daješ svakoga dana. Ti si svet, pravedan, milostiv i moćan i bez Tebe ništa ne bi imalo smisla u mome životu.

Bože, vidiš koliko sam iscrpljen od svega što mi se događa. Moju nadu i snagu treba obnoviti. Osveži moj um. Pomozi da vidim Tvoju moćnu ruku na delu.

Znam da nemam dovoljno snage da sve izdržim, ali verujem da Ti imaš. Tvoja snaga je savršena u mojoj slabosti. S tobom sam jak. Molim Te, čini to i dalje stvarnim u mome životu.

Pomozi mi da se usredsredim na ono što želiš da učinim sledeće, držeći pogled usmjren na Tebe, umesto na ono što se događa oko mene.

Pomozi mi da se setim da sam dete Kralja kraljeva. Ispuni moje biće svojim mirom. Izvodi me iz ove guste magle. Vidiš koliko mi je teško i koliko trebam Tvoju pomoć.

U Isusovo ime, amen.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

DIJETA TAMARE KALINIĆ JE BRUTALNA: Izdržava već duže od 40 dana, ali zato ima liniju kao supermodel!(FOTO)

Read Next

Sapun za ruke je koristan u domaćinstvu, znate li da ga možete i ovako iskoristiti