KADA MASKARU I OLOVKU ZA OČI TREBA HITNO BACITI? Ukoliko nastavite sa korišćenjem mogu da izazovu velike probleme

Pogledajte naše savete i još danas prekontrolišite šminku.

Izvor: Printscreen/ YouTube Kylie Jenner

Svaki proizvod za lepotu ima naznačen rok trajanja, a mi ga našim korišćenjem možemo produžiti ili skratiti. Olovke za oči, ajlajneri imaju duži vek trajanja od drugih mejkap proizvoda, ali, ako primetite da su se ovi proizvodi osušili, ne razmišljajte i odmah ih bacite bez obzira na rok trajanja.

Možda će vas zanimati

Kratak rok trajanja ima maskara i poželjno je menjati je na svaka 3-4 meseca. Ukoliko primetite da je promenila miris pre naznačenog vrmena, obavezno je bacite. Nikako nemojte da je “osvežavate” i da joj produžavate rok, jer može da izazove iritacije, infekcije i bakterije koje se mogu proširiti po licu i izazvati problem. 

Zahvaljujući brojnim konzervansima, karmini imaju poprilično dug vek trajanja, ali, ako primetite da se on ne nanosi lepo i glatko na usne, trebalo bi da ga bacite.

Puder ima specifičnu upotrebu i verovatno spada u mejkap proizvode sa kratkim rokom upotrebe. Ukoliko ga često koristite, posle svake upotrebe bi trebalo da ga zatvorite i poklopite, kao i da ga čuvate na umerenom toplom i tamnom mestu. O roku trajanja pudera posebno treba voditi računa, jer ukoliko ga koristite posle ovog perioda on može da izazove iritacije na koži i akne. Pored toga, ako ste primetili da je boja pudera promenjena i da je tekstura drugačija, ne bi bilo loše da ga bacite jer je verovatno dugo stajao otvoren, nakupio se bakterija i oksidirao.

Ovi saveti važe apsolutno za sve prizvode. Stoga, proveravajte rok trajanja i vodite računa o boji, mirisu i teksturi proizvoda.

Pročitajte i ovo

Izvor: Lepa&Srećna

Inicijalizacija u toku…

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Vreme je za prolećno čišćenje kože. Pratite ovih 6 beauty koraka

Read Next

PREPUNE VITAMINA, MALO KALORIJA: 5 najzdravijih vrsta ribe sa niskim sadržajem masti!