KAD SE KUĆA ZAPALILA NISU USPELI DA IZVUKU SVOJE 5 DECE: Mislili su da su umrli, posle 20 godina stiglo im je ŠOK PISMO

Džordž i Dženi Soder, italijanski migranti, živeli su u Zapadnoj Virdžiniji u velikoj kući sa svoje devetoro dece. Bili su obična porodica doseljenika koji su ostvarili “američki san”, ni po čemu različiti od miliona drugih.

Bio je Badnji dan 1945. Otac i majka su otišli u krevet sa 2-godišnjom devojčicom Silvijom, dok su njihova mlađa deca – Moris (14), Marta (12), Luis (9), Dženi (8) i Beti (5) ostala budna, naizgled igrajući se, piše portal Viralnova.

Najstariji sinovi, Džon (23) i Džordž Džunior (16) već su zaspali nakon celodnevnog rada. Najstarija sestra Marion pazila je na svoju mlađu braću i sestre dok nije zaspala.

Džordž i Dženi Soder
foto: Printscreen Youtube -BuzzFeed Unsolved Network

Kuća gori!

Na Badnje veče 1945. usnule članove porodice Soder je probudio miris dima. Nakon što su došli sebi, shvatili su da čitava kuća gori!

Otac i majka su uspeli da sa četvoro dece pobegnu iz kuće, ali pet mališana je ostalo u kući koja je potpuno izgorela. Ipak, nakon opsežne istrage nije pronađeno nijedno telo!

Tadašnja policija je smatrala da je ovo nemoguće, jer je kuća izgorela suviše brzo da bi tela nesrećne dece bila kremirana i slučaj proglasila otmicom.

Porodica je postavila bilborde, bili su uključeni i mediji, čak je raspisana i nagrada za bilo koga ko javi neku informaciju, ali od deci se te kobne noći gubi svaki trag!

Džordž i Dženi Soder
foto: Printscreen Youtube -BuzzFeed Unsolved Network

Neverovatan trag

A onda, 20 godina nakon požara, 1967. Soderovi su poštom, bez povratne adrese, primili sliku. Činilo se na je na njoj Luis, njihov sin koji je navodno izgoreo u požaru zajedno sa braćom i sestrama.

Džordž i Dženi Soder
foto: Printscreen Youtube -BuzzFeed Unsolved Network

Na poleđeni je pisalo: “Luis Soder. Volim brata Frenkija. Ilil dečaci A90132” (ili A90135).

Nesrećni roditelji su pokušali da ponovo istraže sudbinu svoje dece, ali umrli su ne otkrivši šta se zaista dogodilo.

Bilbordi koje su postavili mogu se i dalje pronaći duž puteva u Zapadnoj Virdžiniji. Od cele porodice Soder danas je živa samo najmlađa ćerka – Silvija. Ona i njena deca trude se da priča o tome šta se dogodilo njenoj braći i sestrama nikada ne bude zaboravljena.

Stil / Istorijski zabavnik

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

Сферопулос: Оставили смо добар утисак, кући идемо расположени

Read Next

Fotka iz Srbije zbunila je i nasmejala mnoge: Odmah će vam biti jasno u čemu je problem