JOŠ UVEK NIJE KASNO DA IMATE RASKOŠNU BAŠTU: Ovo cveće možete posaditi i u junu!

Iskusni baštovani kažu da nije kasno da zasadite baštu čak ni u junu. Sad je dobro vreme da zasadite svo jednogodišnje cveće koje obično precveta do kraja leta. Na taj način ćete imati izvanrednu baštu u cvetu i početkom septembra.

Jun, ali i jul su takođe dobri i za seme jednogodišnjih i dvogodišnjih biljaka koje treba da cvetaju sledećeg proleća. Možete posejati seme u zaštićenu saksiju, a zatim presaditi sadnice u jesen da prezime, i onda će procvetati, obezbeđujući vam predivan prolećni pozdrav u bašti sledeće godine…

Ako sad zasadite ove biljke, možete vrlo brzo da uživate u njihovim raskošnim cvtovima: 

Suncokret

Ne brinite ako nemate veliko zemljište, nisu svi suncokreti ogromni. Možete da sazaditre patuljasti suncokret koji raste između 15 i 40 cm. Suncokret cvate od početka maja pa do sredine jeseni.

Suncokret

Dragoljub

Na kraju će sjeme dragoljuba izrasti u grmlje crvene, narandžaste i žute boje. Dragoljubi dobro podnose sušne periode, pa nema potrebe za prekomernim zalivanjem. Seme treba posejati centimetar ispod površine zemlje. Dragoljubi najbolje napreduju na mestu na kojem ima puno sunca i gde je tlo dobro drenirano.

Takođe, možete posaditi još i neven, dalije i petunije.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

OVE VEŽBE SU SPAS ZA SVE KOJI PATE OD HRONIČNIH BOLOVA U LEĐIMA: Zahvaljujući treningu dr Džozefa nećete znati za bol!

Read Next

Odnosi negativnu energiju: Ova sobna biljka ulepšaće vam život i dom