Još jedna zemlja se otvorila za građane Srbije

Državljani Srbije od 9. juna mogu da uđu u Francusku.

Ulazak je moguć pod uslovom da su revakcinisani najmanje 14 dana pre putovanja i to isključivo vakcinama Fajzer i AstraZeneka.

Uz to, čak i vakcinisani građani moraju prilikom ulaska da imaju negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 72 sata, potvrdilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Putnici koji nisu vakcinisani, odnosno revakcinisani, mogu da uđu u Francusku ukoliko prilože dokaz o regulisanom boravku u Francuskoj ili nekoj od zemalja EU.

Ograničenje ne važi ni za nosioce studentske ili vize za duži boravak, zdravstvene radnike ili istraživače koji u Francusku dolaze radi obavljanja svoje profesije, zatim zaposlene u sektoru transporta (pomorci, vozači kamiona), kao i za nosioce diplomatskih ili službenih pasoša.

Slični tekstovi

Planirate putovanje u Hrvatsku? Detaljan vodič kroz pravila za prelazak granice

Ulazak u Francusku omogućen je i građanima Srbije koji imaju dokaz da njihovo putovanje podrazumeva tranzit preko jednog od aerodroma u Francuskoj, najduže do 24 časa.

Negativan PCR ili antigenski test obavezan je i za nevakcinisane državljane Srbije, koji mogu biti podvrgnuti i nasumičnom antigenskom testiranju prilikom ulaska u zemlju, uz određivanje mera samoizolacije u trajanju od sedam dana.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Boja odeće koju nosite razotkriva vaš karakter!

Read Next

Putinova nova limuzina od 200.000 evra (foto)