Još jedan Srbin uhapšen zbog navodnog ratnog zločina na KiM

Prema tvrdnji iz Tužilaštva Z.A. je “u saradnji sa drugim uniformisanim i naoružanim pripadnicima srpske policije, u početku tukao oštećenog B.M. gumenim šipkama i nogama, nečovečno ga mučio, maltretirao i naneo mu teške povrede, traume i zdravstvene posledice i teško mu pretio po život”.

Te radnje, dodaju u Prištini, sankcionisane su lokalnim zakonima, običajima ratovanja i Međunarodnom ženevskom konvencijom i dodatnim protokolima.

“Takođe, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni Z.A., u periodu rata na Kosovu, tačnije u periodu februar-mart 1999. godine, u saradnji sa drugim pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, učestvovao u deportaciji i prisilnom raseljavanju građana Kamenice i okoline, zatim je počeo da pljačka kuće, a potom, sa ciljem da ošteti imovinu Albanaca, palio ih i učestvovao u maltretiranju albanskih civila”, navode iz Tužilaštva.

Dodaju da je tim radnjama okrivljeni Z.A. izvrši krivično delo “Ratni zločin protiv civilnog stanovništva” Krivičnog zakona bivše SFRJ.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Sede vlasi nisu baš omiljeni „detalj“ u kosi mnogih dama, a evo kako da ih sakrijete za samo par sekundi

Read Next

Gruzijski parlament usvojio Zakon o stranim agentima, policija vodenim topovima na demonstrante