Jelena Erić briljantna u Belgiji

Jelena Erić je briljirala na jednodnevnoj trci u Muskronu u Belgiji gde je zauzela fantastično drugo mesto. Ovo je novi, veliki uspeh za našu biciklistkinju koja iz dana u dan pomera granice i postaje velika zvezda svetskog biciklizma.

Kraljevčanka je perfektno vozila trku. Naša sprinterka je bila svesna da će imati lepu priliku da slavi na kraju dana, međutim ušla je u neizvesnu i dramatičnu sprintersku završnicu sa Italijankom Kjarom Konsoni.

Srpkinja i Italijanka su vodile veliku bitku za trijumf na trci u Muskronu, međutim u poslednjim metrima Konsonijeva je uspela da slavi ispred naše Jelene Erić i zabeleži prvu pobedu u karijeri na jednodnevnim trkama. Trećeplasirana je bila Portugalka Maria Martins.

Naša Jelena Erić trenutno je 63. na UCI rang listi i ovo je jedan od najvećih uspeha u njenoj profesionalni karijeri.

Erićeva je do sada po pet puta bila šampionka Srbije na drumu i na hronometru, a dolaskom u čuveni ženski tim Movistar iz Španije, znatno je napredovala, skrenula je pažnju na sebe i danas važi za jednu od biciklistkinja od kojih se tek očekuju vrhunski rezultati.

Jelena ima 25 godina i ponikla je u čuvenom timu Metalac iz Kraljeva. Narednu priliku da dođe do trijumfa imaće između ostalog i na čuvenoj Amstel Gold trci u Holandiji 18. aprila.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Mirotić MVP meseca u Evroligi

Read Next

FMP udaljio Mornar od plej-ofa