Jednu svi volimo, a najštetnija je: Ove namirnice NE SMETE jesti pred spavanje

Ne samo da remete san, već i štete zdravlju.

Ako želite da zaspite kao beba i propisno se odmorite, neku hranu je neophodno da izbegavate. Nutricionisti su istakli tri namirnice koje nikako ne treba jesti pred spavanje kako ne biste preopteretili probavni sistem i pogoršali zdravstveno stanje.

Nije mali broj onih koji vole da gricnu nešto slatko pred spavanje, a čokolada je uvek prva na listi omiljenih slatkiša. Ono što mnogi zaboravljaju jeste da ona sadrži veliku količinu kofeina koji stresno deluje na kardiovaskularni sistem. Osim toga, stručnjaci su podsetili da je glavni sastojak kafe upravo kofein, a poznato je da se nikako ne preporučuje topli crni napitak pred odlazak u krevet. Smatra se da ovo piće izuzetno nadražujuće deluje na nervni sistem i samim tim uzrokuje probleme sa spavanjem.

Stručnjaci takođe savetuju da ne jedete previše začinjenu hranu nekoliko sati pre spavanja. Ove namirnice mogu da izazovu gorušicu, a koja se pogoršava onog trenutka kada telo stavite u horizontalni položaj. Pored toga, začinjena hrana bogata je histaminima, koji ometaju noćni odmor jer podižu energiju.

Pre spavanja treba izbegavati čak i nemasno meso poput ćuretine ili piletine. Nutricionisti podsećaju da protein sadržan u mesu pospešuje oslobađanje energije.

Slični tekstovi

Nutricionisti su i istakli i čestu grešku koju prave svi koji muče muku sa suvišnim kilogramima. Nemoguće je izgubiti težinu ukoliko ne spavate dobro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Najbolji ljubavni savet koji ćete ikada čuti

Read Next

Cvetna rapsodija na vašoj terasi: Ovih 5 biljaka obožavaju sunce