JEDNU JE PROGUTAO MRAK: Najbogatiji kralj na svetu ima harem, a sudbine njegove 4 kraljice ledi krv u žilama

Tajlandski kralj, Maha Vajiralongkorn nosi titulu najbogatijeg kralja, ali i jednog od najekscentričnijih ljudi na svetu.

Osim što je Maha, koji je čak 60 puta bogatiji od britanske kraljice Elizabete, voli da nosi neobične modne kombinacije (na primer krop topove i lažne tetovaže), te je bio opsednut svojom (sad već pokojnom) pudlicom kojoj je čak dodelio čin generala, najviše pažnje privlači njegov ljubavni život.

Naime, poprilično prašine je podiglo kad se u izolaciju tokom pandemije korona virusa povukao u jedan nemački hotel s pet zvezdica i sa sobom poveo svoj harem od 20 žena. Inače, kralj nije okupio harem samo za izolaciju, već je to njegova standardna postava, a žene u njemu uglavnom dolaze iz vojske i imaju svoju sopstvenu jedinicu.

Maha Vajiralongkorn

Pre toga svojoj omiljenoj ljubavnici je dodelio ime ‘kraljevske plemenite družbenice’, a tom je prilikom objavio fotografiju na kojoj ona pilotira avionom u brushalterz maskirnog dezena.

Ipak, ako mislite da kralj uživa u momačkom životu, gadno ste se prevarili. 69-godišnji Maha ženio se čak četiri puta, a (ne)sretnice koje su dobile čast da postanu njegove supruge, nisu se baš najbolje provele. To posebno važi za njegovu treću suprugu Srirasmi Suvadee za koju se mnogi pitaju je li uopšte više među živima.

Ali, krenimo redom. S 25 godina, 1977. oženio je svoju nećaku, princezu Soamsavali Kitijakaru, s kojom je godinu dana kasnije dobio ćerku princezu Bajrakitijabhu. Od Soamsavali se razveo 1993. godine, a za vreme njihovog braka dobio je četvoro dece s tadašnjom ljubavnicom, glumicom Juvadhidom Polprasert.

Soamsavali je takođe jedina od kraljevih supruga koja je nakon razvoda zadržala svoju poziciju na dvoru i ostala uključena u kraljevske dužnosti. 2019. je preživela dva moždana udara nakon kojih je završila u invalidskim kolicima.

Godinu dana nakon razvoda oženio je Juvadhidu, majku svoje četvoro dece, s koju je, piše news.com.au, upoznao još kao tinejdžerku i koja mu je, u vreme kad su se venčali, već 15 godina bila ljubavnica.

Deca su im živela u kraljevskoj palati na Tajlandu i pohađala školu u skupim britanskim internatima sve do 1996. kad je Maha odlučio da se razvede od njihove majke. Tada se odrekao sva tri sina, te priznavao samo ćerku, a njima je navodno rečeno da se ne vraćaju na Tajland.

Maha Vajiralongkorn

‘Stalno smo pokušavali da dođemo u kontakt s ocem, ali nikad nam nisu dozvoljavali da razgovaramo s njim. Privatni istražitelji koje je on bez sumnje unajmio, pratili su svaki naš pokret. Škola je dobila pismo od njega u kojem piše da nam više neće plaćati školarinu, a tražio je da predamo svoje diplomatske pasoše u tajlandskoj ambasadui te nam je rečeno da se više ne vraćamo’, napisali su njegovi sinovi u pismu koje je prenio Tajms.

Princ je svoju drugu suprugu optužio da ga vara s jednim tajlandskim pilotom, a 1997. je ona sa sinovima otišla u SAD gde su dobili politički azil.

Ako mislite da je njoj bilo teško, sačekajte da saznate sudbinu njegove treće supruge, princeze Srirasmi Akrapongpreecha, bivše konobarice, koju je oženio 2001. godne, ali za koju je tajlandska javnost saznala tek četiri godine kasnije.

2007. javnost ju je upoznala i bolje nego što se iko usudio i da se nada. Naime, tada je procureo video s ozloglašene rođendanske proslave pripremljene za gore spomenutu pudlicu-generala, u kojem princeza Srirasmi na sebi ima samo tanga gaćice, a pri tome se čini da jede iz posude za psa.

Maha Vajiralongkorn

Sedam godina kasnije, Srirasmi je doživela dramatičan pad iz kraljeve milosti i suočila se s ozbiljnim posledicama. Najmanje osmoro članova njene porodice, uključujući njene ostarele roditelje, osuđeno je zbog uvrede kralja i bačeno u zatvor. Sama princeza je ostala bez titule, te su je odvojili od njenog tad devetogodišnjeg sina, princa Dipangkorna, inače prestolonaslednika.

Od tad je Srirasmi progutao mrak. Od 2014. nikad više nije viđena u javnosti, a navodno je u prognanstvu i živi na tajnoj lokaciji na Tajlandu. Neki njeni zemljaci sumnjaju da bivša kraljica više nije među živima.

Četvrtu i (za sada) poslednju suprugu, bivšu stjuardesu Suthidu Tidjai, Maha je oženio u maju 2019. na tradicionalnoj ceremoniji tokom koje je morala da mu leži pred nogama.

Maha Vajiralongkorn

Inače, Suthida mu je dugo vremena takođe bila ljubavnicai položaj kraljice bio je poslednji u nizu napredovanja. 2014. je postala zapovednica njegovih telohranitelja, a 2016. je dobila čin generala (u rangu s pudlicom).

Ležanje pred nogama nije jedino poniženje koje je tajlandska kraljica morala da podnese. Samo tri meseca nakon venčanja svoju je omiljenu ljubavnicu, bivšu medicinsku sestru i tadašnju telohraniteljku, Sineenat Vongvajirapakdi, uzdigao je na položaj ‘kraljevske plemenite družbenice’ tokom ceremonije na kojoj je bila prisutna i njegova supruga, kraljica.

Ubrzo zatim, oduzeo joj je titulu jer je navodno pokušala istisnuti zvaničnnu kraljicui doći na njen položaj, ali otprilike godinu dana kasnije vratila se u kraljevu milost, pa je sad mnogi smatraju ‘drugom kraljicom’ Tajlanda.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

SNIŽAVA HOLESTEROL I SLUŽI KAO PREVENTIVA ZA MNOGE BOLESTI: Namirnica koju lekari preporučuju prepuna je proteina

Read Next

Stefanović: Jačanje vojske poruka građanima da ne brinu za bezbednost zemlje