Jednostavni trikovi zlata vredni: Rešite se ogrebotina na drvenom nameštaju

Ovi trikovi deluju na površinskim ogrebotinama

Ako imate neki komad drvenog nameštaja, sigurno ste se barem jednom suočili sa dilemom čime popraviti ogrebotine na njemu. Verovatno se dolazili u iskušenje i da ga zamenite novim nameštajem, jer su ogrebotine, kada je drveni nameštaj u pitanju, jednostavno neizbežne.

Ipak, sada i za to ima rešenje, i to ono koje ćete sami moći da primenite. Treba napomenuti da ovi trikovi deluju sa površinskim ogrebotinama, dok bi onim dubljim trebalo da se pozabavi profesionalac.

Crni čaj
Jednostavan recept za uklanjanje ogrebotina na tamnim drvenim površinama uključuje samo dva sastojka – vodu i crni čaj.

U pola šolje vruće vode stavite dve kesice crnog čaja i ostavite da odstoji pet minuta. Izvadite kesice i vatom ili krpicom natapkajte nameštaj. Ostavite da odstoji desetak minuta, a zatim prebrišite suvom krpom.

Kafa

Drugi recept za „brisanje“ ogrebotina uključuje crnu kafu.

Skuvajte malo jaču domaću kafu i pamučnom krpicom ili vatom natapkajte po oštećenom delu nameštaja. Kafa će ogrebotine učiniti tamnijim i manje vidljivim, pa je ovaj trik najbolji za nameštaj od tamnijih vrsta drveta.

Voštane bojice
Ako imate nameštaj u boji ili je svetlijih tonova, rešenje su voštane bojice. Pogodne su jer su masne, a mogu se naći u različitim nijansama, pa je tako moguće naći i onu u boji drveta koje je vama potrebno.

Otopite voštanu bojicu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici i rastopljenom smesom natapkajte oštećeni deo nameštaja, pa time popunite ogrebotinu.

Ulje iz jezgra oraha
Ako imate nameštaj svelijih nijansi, posegnite za uljem od oraha. Oštećeni deo nameštaja natapkajte krpicom ili vatom umočenom u ulje od oraha.

Ako nemate ulje od oraha, rešenje možete pronaći i u jezgru ovog koštunjavog voća.

Izvadite orah iz ljuske, prepolovite ga i jednom polovinom trljajte dijagonalno po ogrebotini. Sačekajte nekoliko minuta da drvo upije ulje i ispolirajte površinu mekanom krpom.

Umesto oraha možete koristiti badem ili brazilski orah. Ovaj trik pokazao se posebno dobrim za uklanjanje ogrebotina na parketu ili drvenom podu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Šok rezultati istraživanja: Zašto su žene bučnije tokom seksa

Read Next

Ova 3 znaka magnet su za pogrešne muškarce