Jedan od prvih viralnih snimaka je prodat, skidaju ga sa Jutjuba

Snimak dvojice simpatičnih dečaka koja je objavljen 2007. godine prodat je za 760 hiljada dolara, a porodica je najavila da će uskoro biti obrisan s Jutjuba, gde je u poslednjih 14 godina sakupio preko 883 miliona pregleda.

[embedded content]

Prodaja je obavljena u obliku NFT-a (non-fungible token), nezamenjivog kriptografskog tokena koji se bazira na tehnologiji blockchaina i ima sopstveni digitalni potpis koji služi kao javna knjiga, čime korisnici mogu da provere autentičnost i vlasništvo imovine.

Podsećamo, radi se o snimku dva brata, Harija i Čarlija Dejvisa-Kara, koji se igraju zajedno, a u jednom trenutku Hari stavi Čarliju prst u usta, a ovaj ga ugrize.

„Charlie bit my finger (Charlie me je ugrizao za prst)“, povikao je mali Hari i tako sebe i brata pretvorio u jedne od prvih internet senzacija.

Slični tekstovi

Porodica je video ponudila na aukciju ove nedelje, tačno 14 godina od dana kad je snimak nastao, a obrisaće ga čim se finalizuje prodaja.

[embedded content]

U snimku iznad možete pogledati i kako danas izgledaju Hari (17) i Čarli (15), i šta su nedavno zajedno sa ocem rekli o prodaji svog čuvenog snimka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Živa istina: Šta sat rođenja otkriva o vama?

Read Next

Selaković: Očekujemo vraćanje pitanja proširenja na listu prioriteta