Izrael odgovorio Libanu – gađana mesta za lansiranje raketa

U saopštenju izraelske vojske, prenosi Rojters, navodi se da su u odgovoru na raketnu vatru, borbeni avioni pogodili lokacije za lansiranje i infrastrukturu koja se koristi za terorizam u Libanu, sa kojih su rakete lansirane, kao i dodatne mete u oblasti koja je ranije korišćena za lansiranje projektila.

Televizija Al-Manar libanskog šiitskog pokreta Hezbolah saopštila je da su izraelski ratni avioni izveli dva napada u predgrađu libanskog grada Mahmudija, oko 12 kilometara od izraelske granice.

Tri rakete ispaljene su u sredu iz Libana na izraelsku teritoriju i izraelska vojska je uzvratila artiljerijskom vatrom, ali nema informacija o šteti ili eventualnim žrtvama.

Nije bilo ni preuzimanja odgovornosti za ovaj raketni udar na Izrael, a navodi se da je on izvršen sa područja južnog Libana gde deluje Hezbolah.

Granica dve države je uglavnom mirna otkako je Izrael 2006. godine vodio rat protiv Hezbolaha, ali manje palestinske frakcije u Libanu u prošlosti su sporadično vršile napade, uključujući i dve rakete lansirane prema Izraelu u julu.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Dačić: Srbija će Iranu donirati 50.000 doza Sputnjika V

Read Next

Džek Griliš postao Sitijeva “desetka”, Aston Vili 100 miliona funti