Izner nadigrao Krajinovića, Đere nakon velikog preokreta pobedio Kecmanovića

Krajinović – Izner 6:7/5:7/,1:6, 6:7/6:8/

Izner je u trećem kolu. U trećem setu se ponovila situacija sa početka meča. Filip Krajinović je uspeo da se vrati u igru i pruži potpuno ravnopravan otpor Izneru, pa je set ponovo ušao u taj brejk. Ipak i ovoga puta Izner je bio koncentrisaniji i u završnici dolazi do dve meč lošte od kojih drugu pretvara u 7:5 u drugom taj brejku i konačnu pobedu.

Krajinović – Izner 1:6, 6:7/6:8/

U drugom setu situacija se potpuno promenila, a od samog starta ubedljivu inicijativu je preuzeo Amerikanac Džon Izner i odmah poveo sa 4:0. Porom Krajinović pokušava da se vrati u igru, ali gubi drugi set sa 1:6, a Amerikanac osvaja prednost od 2:0 u meču.

Krajinović – Izner 0:0, 6:7/6:8/

Izner osvaja taj brejk za vođstvo u prvom setu. Žestoka, vrlo ravnopravna borba Krajinovića i Iznera trajala je tokom celog prvog seta koji je na kraju razrešen u taj brejku. Prvi do šanse za osvajanje prednosti je stigao Izner na drugom servis gemu Krajinovića izborivši čak tri brejk šanse. Ipak nije uspeo ni jednu da iskoristi a naš teniser uspeva da sačuva svoj servis i potom sigurno set uvede u taj brejk. U nadigravanju se nastavilo istim ritmom, a u samom finišu je koncentrisaniji bio Izner za vođstvo od 1:0.

Đere – Kecmanović 6:3, 6:2, 6:3, 4:6, 4:6

Laslo Đere savladao je Miomir Kecmanovića.

Krajinović – Izner 0:0

U međuvremenu je počeo i meč koji igraju Filip Krajinović i Džon Izner.

Đere – Kecmanović 4:3, 6:2, 6:3, 4:6, 4:6

Novi brejk Đerea, koji je sada veoma blizu pobede i prolaska u narednu rundu.

Đere – Kecmanović 2:2, 6:2, 6:3, 4:6, 4:6

Kecmanović sada uspeva da oduzme servis svom rivalu, te je rezultat izjednačen u petom setu.

Đere – Kecmanović 2:1, 6:2, 6:3, 4:6, 4:6

Đere stiže do brejka u u trećem gemu petog seta.

Đere – Kecmanović 0:0, 6:2, 6:3, 4:6, 4:6

Laslo Đere osvaja četvrti set.

Đere – Kecmanović 3:2, 6:3, 4:6, 4:6

Odgovorio je Kecmanović i sam osvojivši brejk, ali je već u narednom gemu, duplom greškom štaviše, dozvolio Đereu da ponovo osvoji gem na njegov servis.

Đere – Kecmanović 1:0, 6:3, 4:6, 4:6

Laslo Đere osvaja brejk i na startu četvrtog seta.

Đere – Kecmanović 0:0, 6:3, 4:6, 4:6

Laslo Đere je serijom od devet uzastopnih poena sa 0:40 stigao do brejka, koji je potom sačuvao do kraja trećeg seta.

Đere – Kecmanović 4:2, 4:6, 4:6

Laslo Đere stiže do drugog brejka na meču i sada ima prednost koja ga približava osvajanju trećeg seta.

Đere – Kecmanović 2:2, 4:6, 4:6

Kecmanović pravi nekarakterističan broj neiznuđenih grešaka u uvodnim momentima trećeg seta, ali Đere ne uspeva to da iskoristi.

Đere – Kecmanović 0:0, 4:6, 4:6

Miomir Kecmanović uspeva da sačuva brejk i, zahvaljujući velikoj uspešnosti tokom poena na svom drugom servisu, a pride i velikoj količini neiznuđenih grešaka Đerea, sada vodi sa 2:0 u setovima.

Đere – Kecmanović 1:2, 4:6

Nakon osvojenog prvog seta i brejka u drugom, a sve skupa pet osvojenih gemova u nizu Kecmanovića, Đere stiže do prvog gema.

4:6 – Kecmanović dobio prvi set!

Sada ribrejka nije bilo, izgubio je 21-godišnji teniser samo jedan poen i posle 47 minuta dobio prvi set, rezultatom 4:6.

4:5 – Novi brejk i velika šansa za Kecmanovića

Bio je Laslo u velikoj seriji poena, činilo se da ima rivala na konopcima, ali mu je malo pomogao greškama. Kecmanović je zaigrao bolje, iščupao četvrti gem, a onda i napao u sledećem. Spasao je dve brejk prilike, ali je kod treće Miša poslao sjajnu bekhend paralelu došao u priliku da servira za prvi set – 4:5.

3:3 – Ribrejk Lasla Đerea!

Nije dugo trajala prednost mlađeg Srbina, pošto je Đere zaigrao mnogo agresivnije. Kreirao je poene forhendom, završavao ih pretežno na mreži i sa “nulom” napravio brejk za 3:3.

2:3 – Brejk za Kecmanovića!

Iako je bliži brejku bio Đere, prvi mu je servis oduzeo Miomir. U petom gemu prvog seta je bilo 40:15 i činilo se da će momak iz Sente lako upisati novi, ali se desio preokret. Napravio je tri greške u sledeća četiri poena i Kecmanović vodi 2:3.

2:1 – Izjednačen meč od samog starta

Svašta zanimljivo se desilo u prva tri gema, nekoliko izuzetnih poena i razmena, kao i propuštena brejk prilika Đerea. Potom je Kecmanović pripretio i imao 0:30, ali se Laslo izvukao i otišao na 2:1.

Počeo meč Đerea i Kecmanovića

Biće ovo četvrti međusobni duel dvojice reprezentativaca, a interesantno je da je sve dosadašnje u svoju korist rešio mlađi Kecmanović, i to bez izgubljenog seta.

Pobednik ovog susreta igraće u narednom kolu sa boljim iz meča šestog nosioca Aleksandera Zvereva i Romana Safijuljina.

Nešto kasnije, tačnije ne pre 15 časova, igraće i Filip Krajinović, koji će imati težak posao protiv Džona Iznera iz Sjedinjenih Američkih Država.

Njihov okršaj je treći na terenu sedam, posle mečeva Tamara Zidanšek – Medison Brengl, odnosno Karsper Rud – Kamil Majhšak.

Ukoliko elimiše Iznera, Filipa očekuje pobednik meča Stefanosa Cicipasa i Pedra Martinesa.

Rolan Garos počeo je u nedelju i traje do 13. juna, igra se za nagradni fond od 35.350.000 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Vesti – Države koje su počele da izdaju digitalni zeleni sertifikat za putovanja – Travel Magazine

Read Next

Jokić: Zadovoljstvo je sa terena gledati ovakvog Lilarda