IZDAHNITE STRES: Tehnikama pravilnog disanja do momentalnog opuštanja!

Tehnika 5-4-3-2-1

Ovom tehnikom se namerno usmeravate na detalje u svom okruženju, koristeći sva svoja čula. Posebno je dobra za situacije kada osetite da vam nadolazi panika.

vežbe disanja

Mentalne vežbe

Vežba se koristi da se momentalno skrenu opterećujuće i preplavljujuće misli i osećanja. Jednostavna vežba koja može bilo gde da se uradi.

mentalne vežbe

Telesna svesnost

Ova tehnika vas vraća u sada i ovde tako što fokusira vašu pažnju na telesne senzacije.

mentalne vežbe

Tehnike disanja

Bolju kontrolu stresa, anksioznosti i osećaja panike možete postići pravilnim, usporenim disanjem i opuštanjem mišića. Od presudne je važnosti da dišete sporo i da postanete svesni načina na koji dišete. Na taj način možete ukloniti i druge posledice napetosti kao što je glavobolja, težina u grudima, vrtoglavica, trnjenje ruku i nogu, itd.

Disanje stomakom je u stvari disanje putem dijafragme i mišića donjih rebara. Kako ćete naučiti da dišete stomakom? Prvo treba da uvežbate ovaj obrazac disanja, vrlo je jednostavno.

tehnike disanja

Fokusirajte vašu pažnju isključivo na disanje. Možete disati sa otvorenim ili zatvorenim očima, kako vam trenutno odgovara. Ova vrsta disanja služi relaksaciji i preporučuje se svim osobama koje pate od akutnog ili hroničnog stresa. Vežbajte ovaj način disanja svaki dan, neko vreme. Možete to raditi u bilo kom periodu dana. Posle nekog vremena vežbanja, ovaj proces će se automatizovati i moći ćete da ga primenjujete lako u svim situacijama u kojima želite.

Napad panike

Ako osetite da vam nadolazi panika, odmah uradite sledeće:

mentalne vežbe

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

ONA JE JEDINA ŽENA KOJOJ JE POSVEĆENO ŽITIJE: Zbog našeg cara promenila veru, srpska crkva je proglasila za svetiteljku!

Read Next

Preminuo Ivan Klajn