Izaslanik kralja Bahreina u poseti Srbiji

Po dolasku u Beograd šeik Naser sastao se sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.

Sastanak je održan u Palati “Srbija”, gde je ministar Udovičić dočekao šeika i delegaciju iz Bahreina.

U saopštenju Ministarstva omladine i sporta navodi se da je Udovičić razgovarao sa šeikom Kraljevine Bahrein i ministrom omladine i sporta Ajmanom Taufikom Almoajadom o različitim modalitetima saradnje u oblastima omladine i sporta koji, kako se ističe, mogu dodatno osnažiti prijateljske bilateralne odnose dveju zemalja.

Udovičić je šeika upoznao sa rezultatima rada Ministarstva omladine i sporta i izrazio potpunu spremnost za saradnju sa Kraljevinom Bahrein u tim oblastima.

Ministar Udovičić je istakao da je za Srbiju izuzetna čast da ugosti šeika Nasera bin Hamada Al Kalifu koji je predstavnik kralja Bahreina za humanitarna prava i omladinski rad, predsedavajući Vrhovnog veća za omladinu i sport, savetnik za nacionalnu bezbednost i komandant Kraljeve garde.

Udovičić je naglasio i da je za Srbiju velika privilegija, između ostalog, spremnost i otvorenost za saradnju Bahreina i Srbije u oblastima omladine i sporta.

Izaslanik kralja Bahreina doputovao je u dvodnevnu posetu Srbiji gde se sastao i sa  predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Za sutra, drugi dana posete, planirano je da predsednik Vučić i šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa prisustvuju prikazu naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na Vojnom aerodromu “Pukovnik Milenko Pavlović” u Batajnici.

Predsednik Srbije sredinom marta boravio je u bahreinskoj prestonici Manami.

Kralj Bahreina Hamad bin Isa el Kalifa i Aleksandar Vučić tada su ocenili da su razgovori koje su vodili bili od istorijskog značaja za odnose dveju zemalja.

“Ponosni smo što ste prvi predsednik prijateljske Srbije koji je došao u posetu, koju vidimo kao važan pokazatelj jačine naših veza, zasnovanih na uzajamnom poštovanju”, rekao je tada kralj Bahreina.

Vučić je tada najavio i otvaranje ambasada dveju zemalja, ali i da očekuje u skroj budućnosti dolazak kralja Bahreina.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Petković: Osmani i Kurti da prevaziđu antisrpsku opsesiju i okrenu se dijalogu

Read Next

Vučić i Dendijas o ekonomskoj saradnji, pandemiji i regionalnim pitanjima