Italijan pred londonskim sudom priznao da je pljačkao stanove poznatih ličnosti

Satovi i nakit koji su pripadali Frenku Lampardu, Tamari Eklston i pokojnom predsedniku fudbalskog kluba Lester siti bili su među predmetima koji su uzeti tokom niza provala u decembru 2019. godine.

Četrdesettrogodišnji Alesandro Donati iz Milana izjasnio se krivim na sudu zbog zavere radi provale. Kazna će mu biti izrečena naknadno.

Donati je uhapšen u Italiji na osnovu evropskog naloga za hapšenje u oktobru i izručen je Velikoj Britaniji narednog meseca.

Uz pomoć italijanskog prevodioca, priznao je da je osmislio provalu stanova poznatih ličnosti u periodu od 30. novembra do 18. decembra 2019.

Dom bivšeg fudbalera Čelsija Frenka Lamparda bio je prvi na meti lopova i opljačkan je 1. decembra. Tada su nestali dijamantski sat, ukrasna dugmad za manžetne i sat vredan 60.000 funti.

Potom je 10. decembra, izvršen upad na posed koji pripada pokojnom predsedniku fudbalskog kluba Lester siti Šrivadanaprabi, koji je stradao u padu helikoptera u oktobru 2018. godine ispred stadiona.

Tada je ukradeno 400.000 evra u kešu, kao i skupi satovi.

Završna pljačka desila se u luksuznoj kući Tamare Eklston u blizini Kensingtonske palate, a vrednost pljačke je procenjena na 25 miliona funti.

U vreme pljačke, Tamara Eklston se nalazila sa porodicom na božićnom odmoru van Londona.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Pljušte ostavke u policiji zbog ubistva mladog Afroamerikanca u Mineapolisu

Read Next

Rampa za “Ever Given” – zahtev za odštetu blokade Sueckog kanala 916 miliona dolara