“Italija zagovornik ulaska Srbije u EU, spremna da pomogne u reformama”

Kako se navodi, predsednik Vučić i ambasador Lo Kašo su izrazili nadu da će epidemiološka situacija omogućiti da ove godine bude održana četvrta zajednička sednica vlada, jer bi dala snažan podsticaj svestranoj saradnji dveju zemalja.

“S tim u vezi je italijanski ambasador čestitao srpskim vlastima na odličnim rezultatima u vakcinaciji stanovništva, koji nailaze na priznanje širom sveta. Ambasador Lo Kašo je istakao solidarnost naše zemlje sa regionom kao primer doprinosa stabilnosti na Zapadnom Balkanu i ponovio zahvalnost Italije za medicinsku pomoć, koju joj je Srbija pružila u najtežim trenucima”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je predsednik Vučić je rekao da je solidarnost Srbije sa regionom odraz njene odgovornosti i želje da saradnja bude osnov napretka Zapadnog Balkana. On je istakao da je Italija među najvažnijim partnerima Srbije, kako bilateralno, tako i u sprovođenju regionalne politike. Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Italije evropskom putu Srbije.

“Ambasador Lo Kašo je potvrdio da je Italija zagovornik ulaska Srbije u Evropsku uniju i da je spremna da pomogne da budu sprovedene reforme, neophodne za evrointegracije. Dvojica sagovornika su, s tim u vezi, razgovarali o potrebi da se ubrza rad na reformama u oblasti vladavine prava i medija”, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, na sastanku se razgovaralo i o dijalogu Beograda i Prištine, pri čemu je predsednik Vučić istakao da je Srbija spremna na dijalog i kompromis kao način rešavanja otvorenih pitanja.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Anđelković: Lideri u Prištini ne mogu da vode nezavisnu politiku od Zapada

Read Next

Vučić uručio orden šefu kiparske diplomatije Hristodulidisu