Isprobajte: 7 trikova da privučete novac i obilje

Kako da razvijete pozitivan stav prema novcu i odbacite ograničavajuća uverenja koja vas sputavaju da napredujete…

Nažalost, mnogi od nas imaju ograničavajuća uverenja i fokusiraju se na granice, a ne na mogućnosti. Zbog toga godinama tapkamo u zonisigurnosti, plašeći se da napravimo potez koji nam može pomoći da ostvarimo željeno. Često u sebi ponavljamo – „Kad bismo samo dobili posao iz snova, udvostručili prihode, kupili automobil ili stan, pronašli partnera, smršali, promenili navike…“ Ovakvo razmišljanje dovodi nas do toga da samo gubimo vreme, ne živimo u sadšnjem trenutku i ne preduzimamo ono što je važno da bi se naše ambicije ispunile.

Ukoliko želite da imate bolje finansije i privučete obilje, prva stvar koju treba uraditi jeste da razvijete pozitivan stav prema novcu. Odbacujući okvire i šablone, prestajemo da sužavamo svoje mogućnosti, izlazimo iz začaranog kruga strepnji i krećemo se ka finansijskom prosperitetu, korak po korak.

Pozitivan psihološki stav prema obilju neophodno je vežbati svakodnevno, a ovo su najvažniji koraci:

1. POMOZITE DRUGIMA

Slični tekstovi

Ovde nije reč o zapostavljanju svojih potreba zarad drugih, već o stanju kada možemo pomoći. Na primer, obično nam ne trebaju sve stvari koje imamo i u stanju smo da delimo hranu, odeću, pa čak i druge stavri sa drugima. Pomažući nekome, poslaćemo sebi znak da je materijalno obilje energija koja stalno kruži.

2. UŽIVAJTE U ONOME ŠTO POSEDUJETE

Neka lekovita zahvalnost postane vaša svakodnevna praksa. Sastavite spisak onoga na čemu smo zahvalni, ostanite u sadašnjem trenutku, svesni da uživate u onome što imate ovde i sada.

3. RADUJTE SE TUĐEM USPEHU

Odbacite zauvek zavist i proslavite sa drugima njihove pobede. Ako istovremeno savesno raditi svoj posao, doći će na red da se radujete i sopstvenom uspehu.

4. POSTAVITE SEBI CILJEVE BEZ FOKUSIRANJA NA DRUGE

Čak i ako dobijete ono o čemu drugi sanjaju, to vam neće doneti zadovoljstvo. Ne gubite svoj život jureći tuđi san. Razmislite o tome šta vama lično donosi radost i mir, postavite nameru i fokusirajte se na ostavrenje cilja.

5. ODLUČITE ŠTA ŽELITE, ALI NEMOJTE SE TOGA ČVRSTO DRŽATI

Želje bude strasti, pa kada nešto puno želimo, na primer dobar posao ili novu vezu, postajemo emotivnii, impulsivniji i lakše se uznemiravamo zbog mogućeg neuspeha. Teskoba nas sprečava da pružimo sve od sebe. Idite ka svom cilju, ali uvek ostavite prostora i za nepredviđene okolnosti. Budite fleksibilni.

6. VIZUALIZUJTE DA VEĆ POSEDUJETE ONO ŠTO ŽELITE

Na primer, ukoliko želite bolju finansijsku situaciju, vizualizujte kako vam se ta želja već dogodila. Zatvorite oli i maštajte, proživite u misilima jedan svoj dan kao osobe koja ima više novca. Na ovaj način ćete motivisati sebe i podići samopouzdanje, pa ćete mnogo lakše otvarati vrata mogućnosti.

7. ZAPAMTITE DA ZASLUŽUJETE NAJBOLJE

Recite sebi što je češće moguće da ste već dovoljno dobri, da zaslužujete najbolje i da možete postići ono što želite. Ovo je istina o vama koju morate osvestiti ukoliko želite da napredujete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Ko može da reši ovu mozgalicu za manje od 10 sekundi? (foto)

Read Next

Lako se održavaju: 5 biljaka koje neće propasti