Iran zapanjio slučaj para koji je drogirao i raskomadao sina, ćerku i zeta

Iranski par uhapšen je zbog drogiranja, ubistva i komadanja njihovog sina, filmskog stvaraoca Babaka Horamdina (47), a oni su, takođe, priznali da su na isti način ubili i svoju ćerku i zeta nekoliko godina ranije.

Ubistvo režisera otkriveno je u nedelju. Policija je pozvana u teheransko predgrađe Ekbatan nakon što je neko primetio delove ljudskog tela u kanti za smeće.

Policija je pronašla ljudske ostatke, uključujući dve ruke, i pomoću otisaka prstiju identifikovala žrtvu. Zatim su otišli ​​do kuće Horamdinovih roditelja.

Iran Horamdin (74) i njegova žena Akbar (81) rekli su policiji da su pomoću tableta za spavanje uspavali sina pre nego što su ga ugušili i izboli nožem i isekli mu telo.

Nakon odvođenja u pritvor, supružnici su priznali da su na isti način ubili i svog zeta pre 10 godina, a ćerku pre tri godine.

Roditelji su na saslušanju tvrdili da su ubili zeta zato što ih je zlostavljao, ćerku jer je postala zavisna od droge, a sina jer je bio samac i imao veze sa studentima, izjavio je šef teheranske policije Husein Rahimi.

Otac Akbar tokom sudskog saslušanja nije pokazao kajanje.

“Ne kajem se zbog onoga što sam uradio u saradnji sa suprugom. Oni su bili iskvareni i zahvaljujem Bogu”, izjvio je Akbar.

Slučaj je zapanjio Iran, a naslovne strane tamošnjih novine pune su naslova poput “Društvo u šoku” i “Stanari kuće terora”.

To je takođe podstaklo intenzivnu raspravu na društvenim mrežama o pravnom sistemu koji je blago kažnjava roditelje koji ubijaju svoju decu.

Ubistvo je u Iranu glavni prestup, ali ljudi koji ubiju svoju decu suočavaju se sa maksimalno 10 godina zatvora.

Međutim, Horamdinovi roditelji bi i dalje mogli da se suoče sa smrtnom kaznom ako im se bude sudilo i za ubistvo zeta.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Vladika Teodosije traži zaštitu baštine od neodgovornog ponašanja Prištine

Read Next

Pucnjava u Minepolisu – dvojica ubijena, osmoro ranjenih