Iran zainteresovan za uvoz semenskog materijala, uljarica, kukuruza, mesa iz Srbije

Iranska strana je pokazala najviše interesovanja za uvoz semenskih proizvoda, uljarica, kukuruza i mesa iz Srbije.

Tanaskovićeva je podsetila na tradicionalno dobre bilateralne odnose Srbije i Irana i još jednom zahvalila na principijelnoj poziciji Irana o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Navela je da je puno poljoprivrednih proizvoda potencijalno predmet saradnje dve zemlje, kao i da je u prethodnom periodu održano više sastanaka na tu temu.

Razgovaralo se i o zajedničkim investicijama u oblasti proizvodnje mehanizacije, semena i stočne hrane, navela je Tanaskovićeva i izrazila nadu da će se i srpske jabuke i maline, kao i ostalo voće, što pre naći na iranskom tržištu.

Ministarka je ukazala da je uspostavlljna stalna komunikacija između nadležnih službi dve zemlje koje rade na usaglašavanju sertifikata i drugih zahteva u vezi sa veterinarskim i fitosanitarnim uslovima.

Iranski ministar inostranih poslova je naglasio da tema poljoprivrede ima veliki značaj za saradnju dve zemlje, kao i da je dugačka lista mogućnosti i proizvoda za međusobnu saradnju.

Šef iranske diplomatije je preneo ministarki Tanasković pozdrave njenog iranskog kolege, ministra poljoprivrede i uputio joj poziv da poseti Iran.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Pet koševa zaredom s jednog na drugi kraj terena – to može Stef Kari

Read Next

5 FRIZURA KOJE NAJBOLJE STOJE ŽENAMA IZNAD 40 GODINA: Podmladiće vas u trenu i dati vašem licu NOVU SVEŽINU