INFUZIJA ZA CVEĆE: Oporavlja, pospešuje rast biljaka, a pravi se od samo 2 sastojka! (RECEPT)

Glavna komponenta nege je pravovremeno i pravilno đubrenje. Međutim, cveću treba pažnja i ljubav, kao i redovni tretmani koji mu umnogome mogu pomoći da bude raskošno i lepo.

Pored organskih dodataka za sobno cveće, koje možete naći u svim poljoprivrednim apotekama, jednako korisni za biljke mogu biti i rastvori iz domaće radinosti, a mi smo pronašli recept za jedan u koji se kunu i iskusni cvećari.

Da li ste znali da aspirin, osim što se koristi u medicinske svrhe, može da pospeši i rast biljaka i pomogne im da se oporave. 

U aspiriniu se nalazi salicilna kiselina koja zajedno sa osatlim sastojcima pomaže u rastu biljaka.  Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih gajite u dvorištu ili u saksijama, jer ih čini otpornijim i pospešuje njihov rast.

Sve što vam je potrebno za ovaj rastvor je jedna tableta aspirina i jedan litar destilovane vode.

Pilule, Tablete, Aspirin

Priprema:

Izmrvite tabletu i, ubacite u vodu, promešajte s vremena na vreme, sve dok se ne otopi. Ovim rastvorom možete zalivati ili prskati biljke, jednom nedeljno za najbolje rezultate. 

Evo kako rastvor deluje na biljke: 

  • Deluje na razvoj korena.
  • Redovnom upotrebom cveće postaje bujnije.
  • Posprešuje rast tako što sprečava pojavu gljivica. Apsirin može da spreči proizvodnju etilena koji najčešći uzrok zbog koga biljke uvenu. 
  • Aspirin je odličan i za rezano cveće. I u ovom slučaju aspirin je od pomoći. U vazu sa cvećem dodajte izmrvljenu tabletu i ono će duže ostati sveže. 

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

5 PRAVILA SREĆE RUSKOG PSIHIJATRA: Ne znam put do uspeha. Ali znam da je put do neuspeha želja da se udovolji svima!

Read Next

PORED KRASTAVACA NE SMEJU DA SE NAĐU OVE 3 BILJKE: Usporiće im rast i od njih neće ostati ništa!