Ilon Mask otkrio da ima Aspergerov sindrom

Ilon Mask, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, kao gost-domaćin američkog televizijskog šoua „Saterdej Najt Lajv“ kazao je da ima Aspergerov sindrom.

U uvodnom obraćanju gledaocima je poručio da je prva osoba sa Aspergerovim sindromom koja vodi ovaj šou, ali to nije tačno.

Naime, kanadski glumac Den Ejkrojd 2003. godine bio je prvi gost-domaćin šoua sa ovim sindromom, a koji je tom prilikom otvoreno govorio o sindromu, prenosi „Dejli bist“.

Ostatak obraćanja Mask je iskoristio da se našali na račun svog statusa, kao i na svoju fasciniranost kriptovalutom dodžkoin.

Aspergerov sindrom je, inače, stanje iz autističnog spektra, a koje je povezano sa socijalnim poteškoćama. Pojedini stručnjaci predlažu zapošljavanje osoba sa ovim sindromom jer mogu da ostvare uspeh u tehnologiji, preduzetništvu i drugim poslovima za koje su potrebne analitičke veštine, prenosi portal Kliks.

Slični tekstovi

Poslovni magazin Forbs je Maskovo bogatstvo procenio na 166 milijardi dolara. Veći deo bogatstva je ostvario suvlasništvom u kompaniji Tesla i potpunim vlasništvom nad kompanijom „Spejs iks“.

On nije prvi milijarder koji je bio voditelj šoua „Saturday Night Live“. Pre njega u ovoj ulozi bili su bivši američki predsednik i biznismen Donald Tramp, televizijska zvezda Opra Vinfri i košarkaš Majkl Džordan.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Nepopravljivi: Ova 4 znaka praštaju baš sve i svima

Read Next

Fascinantno: Kineski autoput na kome se možete polukružno okrenuti (video)