I Nadal zaustavljen u Parizu, Tomi Pol eliminisao drugog igrača sveta

Seriju iznenađenja dana na turniru pokrenuo je Aleks de Minor, nastavio Žil Simon, a zaključio Tomi Pol.

Proslavljeni teniser Španije Nadal nije najbolje ušao u meč i već na drugom servis gemu dozvolio Polu da dođe do brejka, ali uspeva da odmah uzvrati ribrejkom, a potom i osvoji brejk u finišu seta za vođstvo od 1:0.

U drugom setu Španac dolazi do brejka na drugom servis gemu, ali Amerikanac odmah uzvraća za izjednačenje i onda se opet razvija ravnopravni duel sve do finiša seta koji je razgešen u taj brejku.

Veću koncentraciju je zadržao Pol i uspeo da sa 7:6 dođe do izjednačenja u setovima.

Tu je izgleda i prelomio meč jer u trećem setu potpuno preuzima inicijativu i gotovo rutinski osvaja meč sa 6:1.

Pol, koji je trenutno 31. na listi, nastavio je odličnu seriju jer je u prvom kolu nadigrao Roberta Bautistu Aguta, koji je trenutno 20. na svetskoj listi, a sada je eliminisao i drugog igrača na svetu.

U trećem kolu Amerikanac će igrati protiv Španca Pabla Karenjo Buste koji je nadigrao Denisa Šapovalova sa 2:1.

U ranije odigranim mečevima prvi teniser sveta Karlos Alkazar savladao je Japanca Jošito Nišioku sa 2:0 (6:4, 6:4) posle sat i 13 minuta igre, a Bugarin Gregor Dimitrov je ubedljivo nadigrao Fabija Fonjinija sa 2:0 (6:0, 7:5).

A svojevrsna iznenađenja dana na turniru priredili su Aleks de Minor i Žil Simon.

De Minor je eliminisao četvrtog tenisera sveta Danila Medvedeva sa 2:1 posle velike borbe koja je trajala skoro tri sata.

A francuski teniser Žil Simon, koji je trenutno na 118. poziciji, je eliminisao Amerikanca Tejlora Frica sa 2:1 (7:5, 5:7, 6:4). Da nadigra trenutno 11. igrača na svetu Simonu je trebalo nešto više od tri sata igre.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Iran, vreme osvete

Read Next

Koliko je privreda Zapadnog Balkana interesantna Sjedinjenim Državama