Hrvatska ne ide u Tokio, Lo u Splitu ubacio 29 poena

Mario Hezonja, Anto Žižić i Bojan Bogdanović premalo da bi se Hrvatska plasirala na Olimpijske igre koje 23. avgusta počinju u Tokiju. Uporni Nemci tokom celog meča držali priključak i u završnici slomili neubedljivu Hrvatsku.

U ekipi Hrvatske, daleko najbolji igrač bio je Bojan Bogdanović sa 38 poena. Za Nemačku, u timskoj igri bolji od ostalih Mondo Lo sa 29 poena.

Mario Hezonja, Anto Žižić i Bojan Bogdanović premalo da bi se Hrvatska plasirala na Olimpijske igre koje 23. avgusta počinju u Tokiju. Uporni Nemci tokom celog meča držali priključak i u završmnici slomili neubedljivu Hrvatsku.

Svega 13 poena u poslednjoj četvrtini koštalo je Hrvatsku plasmana u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, koji se igra u Splitu.

Iako od samog početka meča ekipa Veljka Mršića nije delovala preterano ubedljivo, do sredine poslednje deonice je u manjoj ili većoj meri kontrolisala rezultat, pa se činilo da će Bogdanović i ekipa još jednom izaći na megdan Brazilu.

Igrač Jute je postigao ukupno 38 poena, ali je suštinski igrao sa svega dva relativno raspoložena saigrača, Mariom Hezonjom i Antom Žižićem, što je bilo nedovoljno za pobedu protiv Nemaca.

Od početka turnira u Splitu, Hrvatska je katastrofalno poražena od Brazila Ace Petrovića 94:67, dok je na jedvite jade povbedila Tunis, ponajviše zahvaljujući Pavlu Marcinkoviću koji je u napadu uhvatio sedam lopti i ubacio trojku u trenucima kada se lomio rezultat.

Nemačka u nedelju protiv Brazila igra meč koji će odličiti o plasmanu na Olimpijske igre. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Pre tačno deset godina Đoković osvojio prvi Vimbldon

Read Next

Federer se plasirao u osminu finala Vimbldona