Horor izbori u Meksiku, ljudske glave bačene na biračka mesta

Ljudske glave bačene su na stolove za kojima su sedeli članovi biračkih odbora na dva mesta u Tihuani, ali su počinioci odmah pobegli sa glasačkih mesta.

Na taj način samo je nastavljen najkrvaviji izborni proces u istoriji Meksika, tokom kojeg je ubijen 91 političar i zabeleženo više od 900 napada na kandidate i aktiviste, mahom opozicionih stranaka.

Iz saopštenja lokalnih vlasti nije jasno da li su počinioci uhvaćeni, ali je nedaleko od glasačkim mesta u Tihuani pronađeno još nekoliko plastičnih kesa sa delovima ljudskih tela i odsečenim glavama.

Osim bacanja delova ljudskih tela na biračka mesta, nepoznati napadači su ispalili 32 metka na kancelarije partije Morena, predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora.

Nedugo zatim, maskirani napadači oteli su glasačke listiće sa nekoliko biračkih mesta u Meksikali.
Tokom kampanje, u 910 napada na političare ubijena je 91 osoba, od kojih su 36 bili kandidati. Oko 75 odsto napada bilo je usmereno protiv opozicionara.

Meksički mediji takođe navode da se u toj državi u poslednje vreme beleži bezmalo sto ubistava dnevno i da je prethodne godine ubijeno 34.600 ljudi.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Preminuo David Dušman, poslednji preživeli oslobodilac Aušvica

Read Next

Pavljučenkova iznenadila Viktoriju Azarenku